Predstavitvena informacija

Tuš deluje trajnostno pri nakupovalnih vrečkah

Aktivna vpletenost v varovanje okolja je v Skupini Tuš zapisana v dolgoročni strategiji podjetja. V Tušu so kot slovenski trgovec stopili na pot ukinitve plastičnih nakupovalnih vrečk v vseh svojih prodajalnah po Sloveniji, v katerih načrtujejo popoln umik do konca letošnjega leta.
Fotografija: FOTO: Tuš
Odpri galerijo
FOTO: Tuš

Obenem so k blagajnam plasirali novo papirnato vrečko, ki podpira odgovorno ravnanje z gozdovi. Kupci bodo odslej blago odnesli v trajnih nosilnih vrečkah, papirnatih vrečkah, biorazgradljivih vrečkah ali kartonasti embalaži. S tem korakom Tuš deluje proaktivno v boju proti plastičnim vrečkam, ki so eden od onesnaževalcev našega okolja.

»Pri zmanjševanju obremenitev okolja s plastiko moramo sodelovati vsi in to lahko dosežemo le s pravilnim in odgovornim ravnanjem. Kupce želimo ozaveščati o vplivu plastičnih vrečk na naše okolje, saj z njihovo uporabo ogrožamo številne rastlinske in živalske vrste. Prav je, da smo odgovorni in storimo vse, da bo naš planet čistejši in bolj vzdržen za prihodnje generacije. Ponosni smo, da smo v Tušu stopili na okoljsko pot, in hkrati odločeni, da vplivamo na percepcijo slovenskih kupcev glede plastičnih vrečk,«
je povedal Andraž Tuš, direktor marketinga v Tušu.

Predstavitvene informacije

Predstavitvene informacije