OBISK, KI SI GA BODO ZAPOMNILI

To pa je dobra novica za kubanske plesalce

Novogoriško sodišče je le oprostilo kubanske umetnike plačila kazni, v sredo se tako vračajo na Kubo.
Fotografija: Kubanski plesalci z enega od belgijskih festivalov. Po gostovanju na odprtju folklornega Festivala src v Italiji, pa bodo v sredo le lahko odšli domov. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Kubanski plesalci z enega od belgijskih festivalov. Po gostovanju na odprtju folklornega Festivala src v Italiji, pa bodo v sredo le lahko odšli domov. FOTO: Facebook

BOVEC, NOVA GORICA – Kubanske plesalce, ki so v petek nastopili v Bovcu in so jim novogoriški policisti izrekli globo, ker s seboj niso imeli dokumentov, je novogoriško sodišče oprostilo plačila kazni, je v pozdravnem nagovoru na drugem festivalskem večeru v Bovcu povedal župan Valter Mlekuž.

Mlekuž, ki si je precej prizadeval za rešitev tega zapleta, je napovedal še, da bo v torek sam prevzel dokumente, ki jih je do odločitve sodišča zadržala policija, in jim jih dostavil pred zaključnim večerom Festivala src v Italiji. Tako bodo lahko kubanski plesalci v sredo odpotovali domov, kot so načrtovali.

Policisti so v petek v Bovcu ustavili skupino 26 kubanskih državljanov, ki so prišli na folklorni Festival src v Furlanijo in Julijsko krajino. Oglobili so jih, ker pri sebi niso imeli ustreznih dokumentov, pustili so jih namreč v hotelu v Italiji. S tem so storili prekršek zakona o tujcih, za katerega je predpisana globa 500 evrov.

Glede na celotno dogajanje so se danes oglasili tudi iz PU Nova Gorica, kjer so poudarili, da je bil postopek zakonit in strokovno izveden. Nekatere politične stranke in Združenje slovensko-kubanskega prijateljstva pa so pozivali, naj se kubanski plesalci, ki so v Bovcu nastopili celo brezplačno, oprostijo plačila globe.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije