LOKALNE VOLITVE

Takega soočenja še ni bilo: grožnje z eksekucijo in s policijo

Popovič in Mišič sta odvrgla rokavice.
Fotografija: Mišič in Popovič sta šla na nož. FOTO: Pop TV
Odpri galerijo
Mišič in Popovič sta šla na nož. FOTO: Pop TV

Gašpar Gašpar Mišič in Boris Popovič sta šla v tokratnem predvolilnem soočenju na nož. V oddaji, ki jo je vodil Uroš Slak, sta odvrgla rokavice in govorila o grožnjah z eksekucijo, osebnih zadevah in brala sta celo zasebna sporočila. Soočenje županskih kandidatov Mestne občine Koper je dvignilo temperaturo v že tako vročem televizijskem studiu. Aktualni župan Boris Popovič in njegov protikandidat Gašpar Gašpar Mišič sta besedni dvoboj spustila na osebno raven. Mišič je Popoviča obtožil kadrovanja v javnem podjetju Marjetica. Odpustiti naj bi hotel delavko, katere sin je zamenjal koprski nogometni klub za ljubljanskega.

»Ne drži, to je izmišljeno,« je dejal Popovič. Na vprašanje, ali torej Mišič laže, pa odgovoril pritrdilno. »Če kdo laže, laže gospod Popovič,« je na to dejal izzvani, ki je trdil, da se je nemogoči zahtevi oziroma »eksekuciji«, kot jo je tudi imenoval, dlje časa upiral. Priznal pa je, da je žensko na županovo zahtevo degradiral na nižje delovno mesto. Mišič je Popoviču svetoval, naj postane boljši človek, in rekel, da zasluži počitnice. Popovič je Mišiču očital, da je reševal tudi njegove osebne zadeve, in omenjal reševanje njegovega sina. 

Osebna raven in branje sporočil
Uroš Slak je imel zgovorne goste. FOTO: Pop TV
Uroš Slak je imel zgovorne goste. FOTO: Pop TV

Mišič je nadaljeval, da so ga delavci Marjetice obvestili, da jih silijo glasovati za Popoviča. »S kombiji nas vozijo gor, moramo obkrožiti Popoviča in zraven fotografirati svojo osebno izkaznico,« so mu po njegovih besedah zaupali. »Govoril sem s pomočnikom komandirja policije, jutri grem naredit prijavo,« je napovedal.

Popovič je bral zasebna sporočila in dopisovanja med Mišičem in njim, ko so zadeve že uhajale iz rok, je povedal še: »Za jadrnico si zapravil 18.000 evrov davkoplačevalskega denarja iz Marjetice.« Mišič mu je odvrnil, da je zadevo že preiskal pristojni organ in da ni tako. Skakanje v besedo je pustilo brez besed celo voditelja soočenja Uroša Slaka. Tega je zanimalo, ali Popovič načrtuje nekakšno družinsko vlado Kopru, saj na listi kandidirajo kar trije njegovi sorodniki oziroma bližnji. V politiko se podaja tudi njegov sin, na listi najdemo Popovičevo ženo in njegovega strica.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije