ANKETA NEDELJSKI NOVIC

Tako premier kot vlada sta po prvem letu dobila cvek

Po enem letu vlade, ki jo vodi Marjan Šarec, nas je zanimalo, kako so bralci spletnih Novic zadovoljni s premierjem in z njegovim vladnim kabinetom.
Fotografija: Marjan Šarec FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Marjan Šarec FOTO: Reuters

Po enem letu vlade, ki jo vodi Marjan Šarec, nas je zanimalo, kako so bralci spletnih Novic zadovoljni s premierjem in z njegovim vladnim kabinetom. Udeleženci ankete so ocenjevali s šolskimi ocenami od ena do pet ter tako predsedniku vlade kot ministrom prisodili enotno oceno – nezadostno.

Cvek sta si torej prislužila tako prvi minister kot njegova ekipa, s to razliko, da je Šarčev nekoliko manj očiten. Dobri dve petini sodelujočih v anketi sta mu namreč dodelili najslabšo oceno, celotni ekipi pa je cvek prisodila skoraj polovica obiskovalcev naše spletne strani. Zanimivo je tudi, da so Šarcu za vodenje vlade v enakem deležu namenili odlično, prav dobro in dobro oceno (po 14 odstotkov), vladi pa je petico v celoti namenilo samo pet odstotkov sodelujočih.

ni podpisa
ni podpisa
Bolj izenačene pa so ocene o tem, ali bo vladi Marjana Šarca uspelo izpeljati mandat do konca. Večina jih sicer meni, da bo vlada padla pred rednimi parlamentarnimi volitvami, vendar so mnenja o tem, zakaj naj bi se to zgodilo, različna. Največ, kar dobra tretjina, jih meni, da se bo to zgodilo zaradi lastnih slabih potez in notranjih bojev med ministri, skoraj četrtina sodelujočih pa, da bo vlada padla zaradi delovanja opozicije in političnih spletk znotraj koalicije strank, ki jo sestavljajo.

Približno enako število glasujočih se je odločilo za drugačno opcijo: Šarcu bo kljub politični krizi z nekaj menjavami ministric in ministrov uspelo končati mandat. Samo 15 odstotkov udeležencev meni, da se bo mandat vlade končal po redni poti, in še to presenetljivo uspešno. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije