MNOŽIČNI OSIP

Starši razočarali učitelje: »razvajene mularije« ne bo na končni izlet

Sramotenje na spletu kot vzrok za množično odpovedovanje šolskega izleta na bazenu?
Fotografija: Šolskega kopanja se ne veselijo vsi. Še najmanj pa dekleta. FOTO: Voranc Vogel, Delo
Odpri galerijo
Šolskega kopanja se ne veselijo vsi. Še najmanj pa dekleta. FOTO: Voranc Vogel, Delo

LJUBLJANA – Na spletna omrežja je zašel zapis aktiva učiteljev športa ene od osnovnih šol. Namenjen je bil najverjetneje le staršem, a ga sedaj lahko prebira vsa Slovenija. Učitelji so starše okarali, naj razmislijo o množičnem opravičevanju izostankov, in jih vprašali, ali se bodo poleti njihovi otroci sploh lahko osvežili v morju, če jim že za športni dan pišejo opravičila za obisk bazena.

Množično so pisali opravičila starši otrok v šestem, sedmem in osem razredu, zato se bo v nekaterih razredih športnega dneva udeležila komaj kakšna deklica. »V nekaterih razredih bosta na bazenu morda ena ali dve. Vse starše zato pozivamo, naj razmislijo razlogih za opravičila.«

Zapis aktiva unčiteljev športne vzgoje. FOTO: Twitter, zaslonski posnetek
Zapis aktiva unčiteljev športne vzgoje. FOTO: Twitter, zaslonski posnetek

V šoli so pričakovali, da bodo ob koncu pouka vsi veseli »tekmovanja (vaterpolo, vodna košarka), iger in sproščenega  čofotanja v bazenu«, zato jih je velik osip negativno presenetil.

Nekateri mlada dekleta povsem razumejo, saj se spominjajo svojih najstniških dni in obveznih šolskih izletov, drugi pa menijo, da gre le za »razvajeno mularijo«. Oglasila se je tudi učiteljica neke druge šole, ki je pojasnila, da pri njih prevelik osip rešujejo tako, da dekleta, ki zaradi 'menstruacije' ne želijo plavati, pozovejo le na sončenje. »Danes sramotenje nekoga ni samo ustno in se seli v večnost – na splet. Si dovolj pogumen za take reči?« je dejala učiteljica in namignila na vzrok za množično opravičevanje.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije