NORO!

Stanovanje za sedem tisočakov sredi Ljubljane

Na prodaj so poleg stanovanja še dve shrambi in drvarnica.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images/iSstockphoto
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images/iSstockphoto

LJUBLJANA – Cene nepremičnin na najbolj iskanih lokacijah v Sloveniji so še vedno vrtoglave. Sredi naše prestolnice je na prodaj stanovanje za sedem tisočakov za kvadratni meter!

Na Resljevi ulici prodajajo dvosobno stanovanje, veliko 49,8 kvadratnega metra. Stanovanje je v stari meščanski hiši, zgrajeni leta 1898, adaptirano pa je bilo leta 2016, piše v oglasu. Stanovanje v prvem nadstropju, do katerega vodi »čudovito stopnišče znamenitega slovenskega arhitekta Jožeta Plečnika«, ima nova okna, vrata, kuhinjo in kopalnico. K stanovanju spadajo dve shrambi in drvarnica, parkiranje pa je omogočeno na notranjem dvorišču. Vse to prodajalec prodaja za vrtoglavih 350.000 evrov. K temu je treba prišteti še dva odstotka od tega zneska in 22 odstotkov DDV od dogovorjene prodajne cene, saj je pogoj prodajalca delitev plačila za posredovanje pri sklenitvi posla.

Cene v nebo

V poročilu o slovenskem nepremičninskem trgu za prvo polletje lanskega leta piše, da so bile cene stanovanj daleč najvišje v glavnem mestu. Povprečna cena rabljenega stanovanja (povprečno leto izgradnje 1974, velikost stanovanja 52 kvadratnih metrov) je v Ljubljani dosegla 2770 evrov na kvadratni meter in je »kot edina na obravnavnih območjih presegla ceno iz leta 2008, ko so bile cene stanovanj v Sloveniji v povprečju najvišje«. Za primerjavo: povprečna cena stanovanj v prvi polovici leta 2015 (povprečno leto izgradnje 1974, velikost stanovanja 54 kvadratnih metrov) v Ljubljani je bila 2010 evrov na kvadratni meter.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije