NOVICE NAGRAJUJEJO

Sreča jo je letos obiskala že drugič

Košara dobrot je razveselila Trboveljčanko Viktorijo Petauer. Upokojenka je strastna reševalka križank in ljubiteljica narave.
Fotografija: Viktorija Petauer in Leopold Strgaršek pred kupom dobrot FOTO: JANEZ PETKOVŠEK
Odpri galerijo
Viktorija Petauer in Leopold Strgaršek pred kupom dobrot FOTO: JANEZ PETKOVŠEK

TRBOVLJE – Čeprav je 71-letna Viktorija Petauer Trboveljčanka, v stolpnici v 10. nadstropju živi že 46 let, smo se morali za predajo košare dobrot Slovenskih novic posebej dogovoriti. Skupaj z možem Leopoldom Strgarškom namreč večino upokojenskega časa raje preživita v njegovi hiši v vasi Dobovec pod Kumom. Tam je precej več miru, pri hiši je vrt, naokoli se podijo domače živali, od tam pa lahko hodi na sprehode po okoliških hribih. Ali pa v miru rešuje križanke, ki so njena strast. Poleg tega nima težav s parkiranjem avta, kar je ob stolpnici sredi Trbovelj vedno problem.
Nagrajenke ne bo zeblo. FOTO: JANEZ PETKOVŠEK
Nagrajenke ne bo zeblo. FOTO: JANEZ PETKOVŠEK

Da zadnja trditev drži, smo se lahko prepričali ob obisku njenega mestnega stanovanja. Njen partner nas je pričakal v križišču pred stolpnico in nas vodil do mini parkirišča za vsega 20 avtov. S skupnimi močmi sva potem v stanovanje odnesla zabojček z nekaj kilogrami hrušk in jabolk iz sadovnjaka Žabkar, mandarin in granatnih jabolk iz doline Neretve, kilogram grozdja s kmetije Krošelj ter enako količino kakijev s kmetije Drnovšček, pleteno košaro s toplo odejo ter velik paket izdelkov znamke Tuš.
Nagrajenka je darilo pospremila z besedami, da gre za nekoliko zgodnjega Miklavža, ki pa je še kako dobrodošel. Ne bo manjkalo odjemalcev za zlato kavo, planšarski čaj, med, čokoladne napolitanke, nektar, paket tuninih konzerv, mleko, čips z okusom paprike, polnozrnate muslije, moko, marmelado, kakav simby, ekstra deviško oljčno olje in salamo. Nekaj bosta porabila sama, ker sta družabna, pravi Viktorija, pa bosta z dobrotami na obisk zlahka privabila svoje številne otroke, vnuke in pravnuke.
Košaro bo pozneje uporabljala za sadje, najbolj pa se je razveselila mehke odeje. To bo zagotovo zadržala zase, saj jo pogosto zebe. Enako tudi copate. Ker sta z možem prava volkova za sadje, bosta večino dobrot pojedla kar skupaj.
Nagrajenke ne bo zeblo. FOTO: JANEZ PETKOVŠEK
Nagrajenke ne bo zeblo. FOTO: JANEZ PETKOVŠEK

V pogovoru nam je Viktorija razkrila še, da ima letos očitno precej sreče, saj je v eni od aprilskih akcij Slovenskih novic, na katere je naročena že 20 let (bere pa tudi naročeno revijo Suzy), zadela že Mercatorjevo darilno kartico za 40 evrov.
Ob slovesu nam je nagrajenka zaupala, da bo z darilom in možem takoj odšla v Dobovec, saj njen Polde nerad prihaja v mesto, kjer je zanj prehrupno. Ker v stolpnici že šest mesecev nenehno nekaj prenavljajo, pa iz stanovanja v mirno vas rada pobegne tudi sama, je še dodala Viktorija. Čeprav je vse življenje delala in živela v mestu, ga zdaj prav nič ne pogreša. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije