ZMAGOVALKE

FOTO in VIDEO: Slovenske gasilke so olimpijske prvakinje!

Mladinke, stare od 11 do 16 let, so v Švici pometle s konkurenco. V Zbiljah so jim v nedeljo pripravili veličasten sprejem.
Fotografija: Olimpijske prvakinje: Adela Babić, Tinkara Svoljšak, Julia Bečan, Ava Jerše Hrustek, Kaja Mali, Julija Korbič, Ana Rokavec, Staša Pelko, Nika Šter, Urška Osredkar in mentorja Arianda Babić ter Matic Herceg
Odpri galerijo
Olimpijske prvakinje: Adela Babić, Tinkara Svoljšak, Julia Bečan, Ava Jerše Hrustek, Kaja Mali, Julija Korbič, Ana Rokavec, Staša Pelko, Nika Šter, Urška Osredkar in mentorja Arianda Babić ter Matic Herceg

MARTIGNY, LJUBLAJANA –  Švicarsko mesto Martigny je pretekli teden gostilo gasilsko tekmovanje, ki poteka na vsaki dve leti. V tekmovalnem gasilstvu se je pomerilo 23 držav iz vse Evrope in celo Japonska, ekipe so se borile na nož. Tja je odpotovala tudi slovenska reprezentanca, ki sta jo sestavljali ekipi mladink iz PGD Andraž nad Polzelo in PGD Zbilje ter ekipa mladincev iz PGD Drenov Grič - Lesno Brdo.
Naporne priprave so obrodile sadove.
Naporne priprave so obrodile sadove.

V vrhunski formi so bili pripravljeni na najbolj pomemben trenutek letošnjega leta. Številni treningi, odrekanja in zahtevne priprave so dosegli vrhunec na stadionu v švicarskem mestecu, katerega kulisa so bile mogočne Alpe in številni navijači, ki so s tribun vzklikali navijaška gesla.

Solze sreče in žalosti


Četrtkova tekma je postregla z vrhunskimi nastopi, nekateri so na koncu točili solze sreče, drugi žalosti. Prve so oblile mladinke iz PGD Zbilje. Za njihovo društvo je bil to že peti nastop na olimpijadi, drugič v zgodovini društva pa so postale najboljše na svetu.
V Zbiljah so jih slovesno pričakali.
V Zbiljah so jih slovesno pričakali.

»Občutki so izjemni. Dve leti trdega dela, ogromno odrekanja in prilagajanja je bilo, ampak definitivno je bilo vredno! Polne tribune naših navijačev in slovenska himna, neverjetno!« je po podelitvi povedal Matic Herceg, ki je skupaj z Ariando Babić eden od dveh mentorjev PGD Zbilje, ki sta verjela v uspeh svojih deklet. Tekmovalke, stare od 11 do 16 let, so en teden preživele v družbi gasilcev z vsega sveta.

»Najbolj si bom zapomnila trenutek, ko smo se objemale in potočile nekaj solz ob končani vaji in štafeti, saj smo se zavedale, da smo naredile vse, kar je bilo v naših močeh,« je povedala ena izmed tekmovalk, Ava Jerše Hrustek. Podpora navijačev ni bila zanemarljiva, s tribun so glasno odmevali slovenska gesla in spodbude, kar trije avtobusi slovenskih navijačev so potovali v Švico. Dekleta so med treningi in pripravami postale prave prijateljice.


»Ta teden pa nas je samo še bolj povezal, a ne samo naše ekipe, ampak vse, ki smo se uvrstili na olimpijado. Ponosna sem na celotno ekipo in upam, da tudi na naslednji osvojimo najvišja mesta,« je povedala Kaja Mali, ena izmed najmlajših tekmovalk. Zmage si niso upale napovedati, vendar so si jo vse iz srca želele: »Da smo zasedli prvo mesto, je neopisljivo, in vem samo to, da mi bo ta trenutek ostal v spominu za vse življenje,« je povedala desetarka Adela Babić.
 

Čez dve leti v Celju


Po sobotni podelitvi v Švici je navijače in ekipi čakala dolga pot domov. V PGD Zbilje so za celotno reprezentanco pripravili veličasten sprejem, najbolj glasno so seveda zaploskali domačim gasilkam, ki so svoj zadnji naslov olimpijskih prvakinj osvojile pred desetimi leti. Vodni curki, gasilske sirene, navijaški bobni in vzkliki so ob Zbiljskem jezeru odmevali v nedeljskem popoldnevu.

»Vsekakor smo srečni in veseli, zadovoljni. Imamo polno nove energije. Zdaj si bomo vsi skupaj vzeli zaslužen počitek, potem pa gremo naprej,« je občutke po slovesnem sprejemu strnil predsednik PGD Zbilje Saša Ciglar, ki je skupaj z navijači v Švici preživel nepozabne dni. Sprejem se je sklenil v poznih popoldanskih urah, reprezentanco pa so pozdravili visoki gostje, starši, navijači, prijatelji in občani.


Solze sreče so znova privrele na dan in za dve leti je naslov najboljših gasilk v slovenskih rokah. Leta 2021 se gasilska karavana seli v Celje, kjer bo potekala olimpijada. Tam bo Slovenija branila naslov. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije