ŽIVLJENJE V OBJEKTIVU

Sevničani peli in igrali za Sevničane

Prispevali so tudi 10.000 ur, 58 ton hrane in 816 toaletnih paketov. Na seznamu prejemnikov pomoči Rdečega križa trenutno 891 oseb.
Fotografija: Izvrstni domačinki Kaji Pavlič so družbo delale prav tako izvrstne mažorete Društva Trg Sevnica. Foto: nada Černič Cvetanovski
Odpri galerijo
Izvrstni domačinki Kaji Pavlič so družbo delale prav tako izvrstne mažorete Društva Trg Sevnica. Foto: nada Černič Cvetanovski

Območno združenje Rdečega križa Sevnica je v sodelovanju z občinskim zavodom KŠTM pripravilo že peti dobrodelni koncert, katerega izkupiček je namenjen za nakup paketov pomoči za občane Sevnice, ki se znajdejo v položaju, ko sami ne zmorejo več.
Lani je sevniški Rdeči križ s pomočjo prostovoljcev, ki so organizirani v devetih krajevnih organizacijah, to so Sevnica, Boštanj, Blanca, Krmelj, Loka, Studenec, Šentjanž, Tržišče in Zabukovje, in so v delo humanitarne organizacije prispevali 10.0000 ur, v obliki živilskih paketov razdelil 58 ton hrane, poleg tega pa še 816 toaletnih paketov in 333 pralnih praškov ter rabljena oblačila in obutev. Na seznamu prejemnikov pomoči Rdečega križa je trenutno 891 oseb, skupaj z njihovimi družinskimi člani pa je to skoraj 1600 občanov občine Sevnica.
Vabilu na peti dobrodelni koncert so se odzvali ansambel saksofonov Glasbenih šol Sevnica in Krško pod vodstvom Matjaža Škoberneta, pevka Kaja Pavlič, ki so ji družbo delale mažorete Društva Trg Sevnica, tenorist Marko Železnik ob spremljavi Martina Šušteršiča, zbor učencev OŠ Šentjaž in družinski Ansambel Toneta Rusa, ki je med drugimi zapel in zaigral tudi svojo nostalgično pesem Čas bi zavrtel nazaj. Toda čas gre naprej in v lepši čas bodo stopili tudi številni Sevničani, ki živijo na pragu revščine. Z vstopnino, donacijami in srečelovom, na katerem je bila glavna nagrada vezena slika Milice Majcen z Jeperjeka, ki je zanjo porabila 150 ur dela, so zbrali 7550 evrov, kar je največ doslej. Denar bodo namenili za nakup paketov pomoči socialno ogroženim družinam v občini. Omenjena vsota bo zadostovala za nakup 540 kompletov pomoči, ki vsebujejo hrano ter čistilne in toaletne pripomočke.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije