BURNI ODZIVI

Šarčev nastop odmeva: Vsak naj pometa pred svojim pragom, pa lep dan

Tudi danes odmeva njegov ostri nastop v DZ.
Fotografija: Marjan Šarec. FOTO: Voranc Vogel, Delo
Odpri galerijo
Marjan Šarec. FOTO: Voranc Vogel, Delo

LJUBLJANA – V politični javnosti in na spletnih omrežjih odmeva ponedeljkov ostri nastop premierja Marjana Šarca v odgovoru na poslanski vprašanji Ljudmile Novak (NSi) in Mihe Kordiša (Levica). Na Šarca je letelo tudi nekaj kritik.

Premier odgovarja na facebooku 

Sam je danes na facebooku povedal, da se ni lepo prepirati, a je treba tudi odgovoriti na obtožbe in sprenevedanja. »Dokler sem bil tiho in nisem reagiral, je bilo vse v redu, ko sem pa pokazal, da znam tudi jaz uporabljati, čeprav nerad, enak način, je pa to nacionalna sramota.«
Premierjev zapis na facebooku FOTO: Zaslonski posnetek
Premierjev zapis na facebooku FOTO: Zaslonski posnetek

Žal mu je, kot pravi, a je vedno preslišal »tisto o nastavljanju še drugega lica, ko te nekdo udari po enem. Vsak naj opravlja svoje delo in se ne ukvarja z drugimi, pometa naj pred svojim pragom, pa bo vsem lažje,« je še svetoval Šarec in vsem zaželel lep ter uspešen dan.

Novakova ni hotela Šarca ponovno karati

V ponedeljek je Šarec na seji DZ odgovarjal na ustna poslanska vprašanja in s svojim nastopom pritegnil veliko pozornosti oz. po nekaterih ocenah v medijih obračunaval na desno in levo. Najprej sta si nekaj ostrih besed izmenjala s poslanko NSi in nosilko strankine liste za evropske volitve Ljudmilo Novak, ki ga je vprašala, zakaj ni sprejel povabila za nastop v Evropskem parlamentu v Strasbourgu.

Po mnenju Novakove je zamujena priložnost, da kot premier ni predstavil vizije Slovenije o prihodnosti Evrope. Kot je zatrdila, njen namen ni, da bi premiera ponovno karala, saj je to že storila, tako kot drugi slovenski evroposlanci in javnost.



 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije