SPORAZUM

Šarec na zagovor k Levici

Vodstvi strank se bosta pogovorili o tem, kako udejanjati parafirani sporazum.
Fotografija: V Levici menijo, da poskušajo nekateri ministri razvodeniti vsebino sporazuma. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
V Levici menijo, da poskušajo nekateri ministri razvodeniti vsebino sporazuma. FOTO: Leon Vidic, Delo

LJUBLJANA – Vodstvo Levice se bo s premierjem Marjanom Šarcem v prostorih poslanske skupine Levice v državnem zboru pogovarjalo o odprtih vprašanjih, ki jih želijo razčistiti pred nadaljnjim sodelovanjem z vladnim peterčkom.

V Levici, kjer kritizirajo nekatere Šarčeve kadrovske poteze, ocenjujejo, da poskušajo posamezni ministri razvodeniti vsebino parafiranega protokola o sodelovanju. V stranki so bili v zadnjih dneh sicer glasni predvsem zaradi imenovanja Damirja Črnčeca za državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade, a koordinator stranke Luka Mesec opozarja tudi na vsebinska vprašanja, ki zahtevajo temeljit pogovor s premierjem. V sredo je izpostavil vprašanje NLB, oborožitve dveh bataljonskih skupin za Nato in državni proračun.

Kot je pojasnil, poskušajo nekateri ministri in predstavniki strank peterčka razvodeniti vsebino parafiranega sporazuma, češ da gre le za seznam lepih želja. Ker je Levica nezadovoljna z odstopanjem od dogovora, se je po Mesčevih navedbah tudi zataknilo pri podpisu sporazuma, ki je bil predviden za pretekli torek.
Marjana Šarec ne vidi težav. FOTO: Jože Suhadolnik
Marjana Šarec ne vidi težav. FOTO: Jože Suhadolnik

S Šarcem se želijo tako pogovoriti o tem, kakšen status ima sporazum, kako ga bodo udejanjali, predvsem pa želijo preprečiti presenečenja, kot je bilo imenovanje Črnčeca, ki da je nesprejemljiv za levosredinsko vlado.

Premier Šarec je v sredo pred neformalnim vrhom voditeljev EU v Salzburgu napovedal, da se bodo pogovorili, tako kot se pogovarjajo že ves čas, zato ne vidi težav. Prav tako se ne strinja z oceno, da se odnosi z Levico krhajo.

Vodja poslancev LMŠ Brane Golubović pa je v sredo ob očitkih Levice je zatrdil, da v LMŠ parafirani dogovor jemljejo resno in bodo naredili vse za to, da zaprejo odprta vprašanja. Golubović verjame, da bo prihodnji teden prišlo do podpisa sporazuma.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije