RESNE KRŠITVE

Šarec je tiho, glede ministra škarje in platno v njegovih rokah

Bo od ministra za kulturo zahteval odstop? 
Fotografija: Marjan Šarec. FOTO: Youtbe, posnetek zaslona
Odpri galerijo
Marjan Šarec. FOTO: Youtbe, posnetek zaslona

LJUBLJANA – Predsednik vlade Marjan Šarec ima v rokah odločitev glede ministra za kulturo Dejana Prešička. Ta po številnih namigovanjih na mobing, šikaniranje ter celo zlorabo položaja pri prevozih s službenim vozilom ter voznikom ni odstopil. 

Kot smo poročali, se je odzval predsednik stranke SD Dejan Židan, ki je dejal, da bi jih Prešiček zaradi napak moral dobiti po prstih. Ni pa ponudil odstopa. Stranka SD je kocko vrgla predsedniku vlade: »Če bo premier ocenil, da je to napaka, zaradi katere mora zapustiti ministrsko mesto, bo to naredil, SD pa bo odločitev spoštovala.«

V kabinetu predsednika vlade pa so za STA pojasnili, da danes še ne bodo komentirali dogajanja. Premier Šarec, ki je na poti v švicarski Davos na letno srečanje Svetovnega gospodarskega foruma in ga v četrtek tudi ne bo na seji vlade, mora namreč še preučiti Prešičkovo poročilo in odziv na obtožbe.

Dejan Prešiček. FOTO: Voranc Vogel, Delo
Dejan Prešiček. FOTO: Voranc Vogel, Delo
Židan je dejal, da bodo naredili vse, da se razišče dogajanje na ministrstvu za kulturo, s čimer se sicer že ukvarja tudi policija, »da se ugotovijo dejanske razmere«, in da bodo zadeve primerno sankcionirane.

Židan je priznal, da so ga nekoliko presenetili podatki o velikem številu prijav mobinga na kulturnem ministrstvu. »To je znak, da so ljudje v stiski,« je ocenil in dodal, da je treba raziskati, kaj se v ustanovi dogaja, in tako stanje odpraviti.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije