OPOLZKO IN NEPRIMERNO

Sankcije za opitega in vulgarnega uradnika Vebra?

Opitemu Tadeju Vebru se maje položaj v DRI.
 
Fotografija: Tadej Veber. FOTO: Zaslonski posnetek, DRI
Odpri galerijo
Tadej Veber. FOTO: Zaslonski posnetek, DRI

LJUBLJANA – O petkovem javljanju v oddajo Svet iz Planice že več dni govori vsa Slovenija. Pa ne zato, ker bi novinarka sporočila kakšno bombastično in odlično novico, temveč zato, ker so jo je med javljanjem obkrožili trije vidno opiti moški in se je lotili z opolzkimi in neprimernimi vprašanji. Med temi je bil tudi član poslovodstva državne družbe DRI Tadej Veber.

Kljub temu da naj bi se novinarki zaradi neprimernega obnašanja dva že opravičila, se očitno Veber ne bo tako lahko izvlekel. Kot je za 24ur povedal prvi nadzornik DRI Damir Topolko, bo družba v skladu s svojimi pristojnostmi ukrepala že na prvi seji. Ob tem še pojasnjujejo, da je bil Veber tam zasebno, ne kot predstavnik DRI. Svoje so o takšnem obnašanju in vedenju povedali tudi na infrastrukturnem ministrstvu, kjer pričakujejo, da bo DRI ravnal z vso resnostjo. Obnašanje, kot mu je bila priča vsa Slovenija, so označili za nespoštljivo in neprimerno.

Tadej Veber. FOTO: Zaslonski posnetek, DRI
Tadej Veber. FOTO: Zaslonski posnetek, DRI


Veber je bil pred leti član strokovnega sveta SDS in svetovalec bivšega ministra za infrastrukturo in prostor Zvonka Černača, omenjal se je tudi kot kandidat za vrh Darsa. Veber je širši javnosti znan tudi kot osrednji akter v aferi Opera. Leta 2007 je svetoval ministrstvu za kulturo pri projektu obnove Opere in Moderne galerije, hkrati pa je bil zaposlen v družbi Gradis biro, ki je bila podizvajalec pri obnovi Opere.
 

Kako se je Veber hihital, ko je njegov prijatelj vprašal novinarko, ali bo kavsala, smo poročali tukaj


 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije