OKUSI SO RAZLIČNI

Razkrivamo, s čim se bo 'loža vplivnih' mastila v Ljubljani

Želje vplivnih gostov pri pripravi jedi so neomejene.
Fotografija: Predsednik Uefe Aleksander Čeferin bo pripravil predavanje na temo geopolitike in nogometa. FOTO: Mavric Pivk, Delo
Odpri galerijo
Predsednik Uefe Aleksander Čeferin bo pripravil predavanje na temo geopolitike in nogometa. FOTO: Mavric Pivk, Delo

LJUBLJANA – Slovenska prestolnica bo od petka do nedelje prizorišče letnega evropskega srečanja vplivne svetovne organizacije, znane pod imenom Trilaterala. Po besedah tiskovnega predstavnika v Sloveniji Denisa Oštirja v Sloveniji še ni bilo tako velike skupine tako vplivnih ljudi. Eden od ustanovitelji Trilaterale leta 1973 je bil znameniti ameriški bankir, milijarder in potomec ene najbogatejših in najvplivnejših ameriških družin David Rockefeller.

Med gosti vegani, pesketarijanci ...

Vrhunski ljudje iz sveta politike in posla, ki bodo prenočevali v hotelih po Ljubljani in bližnji okolici, bodo lahko okušali vrhunske jedi naših kuharjev. Ker se bo prireditve udeležilo 200 ljudi, je najmanj toliko okusov. Kot nam je dejal Oštir, so nekateri od gostov vegetarijanci, vegani, pesketarijanci, torej ljudje, ki jedo samo ribe in lupinarje, pa tudi takšni, ki so občutljivi za kakršno koli uporabo začimb.

Vplivni gostje, ki prihajajo na uradne obiske v Slovenijo, po navadi pijejo slovensko vino in tudi tokrat ne bo drugače. Brbončice si bodo razvajali ob izključno lokalnem vinu, med tem ko bo kuhinja mešanica mednarodne in lokalne kuhinje, s pridihom slovenskosti, nam je pojasnil Oštir. Visoki gostje bodo dobro jedli tudi na sobotni večerji v Narodni galeriji. Tam jih bodo pogostili s še bolj slovenskimi jedmi kot večer prej v Hotelu Union, denimo s piranskim brancinom, kraškim pršutom in slovensko postrvjo. Sicer bodo imeli strogo določen program, zato časa za izlete ne bo veliko in se bodo zadrževali predvsem v Ljubljani. Predsednik države Borut Pahor jih bo prav tako sprejel v predsedniški palači. Več časa za izlete in občudovanje lepot Slovenije bodo imeli spremljevalci oziroma zasebni partnerji, za katere so gostitelji pripravili že utečena srečanja v duhu prostovoljstva in turizma.

Od skupaj 390 članov bo Ljubljano obiskalo 200 članov držav iz Evrope, Severne Amerike in Japonske, med katerimi bo šest nekdanjih predsednikov vlad, trije nekdanji predsedniki držav, nekdanji predsednik Evropske komisije, nekdanji predsednik evropske banke. Poleg nekdanjih politikov bodo dogodek obiskali tudi zasebniki. Predsednik slovenskega dela Trilaterale je Franjo Bobinac. Na dogodek so se pripravljali leto dni. Več v prispevku V Slovenijo prihaja skrivnostna vplivna skupina. Med gosti bo tudi predsednik Uefe Aleksander Čeferin, ki bo pripravil predavanje na temo geopolitike in nogometa.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije