VLADNI ODDIH

Razkrivamo, kje se bo namakal Šarec in kje ministrice ter ministri

Večina gre na morje in v gore.
Fotografija: Alenka Bratušek. FOTO: Zaslonski Posnetek, Facebook
Odpri galerijo
Alenka Bratušek. FOTO: Zaslonski Posnetek, Facebook

Kje bodo dopustovali ministri Šarčeve vlade in kako aktivno bodo preživljali dopust? Večina bo sledila svojim dosedanjim preverjenim destinacijam in si kakšne eksotike ne bo privoščila. Medtem ko bodo nekateri aktivnejši in se bodo odpravili tudi na osvajanje slovenskih gora, drugi sledijo načelu, da so počitnice čas za ležanje na plaži s knjigo v roki in druženje z družinskimi člani.

Kaj so nam zaupali ministri in predsednik vlade?


Minister za finance Andrej Bertoncelj bo letošnji poletni oddih preživel ob slovenskem morju in v slovenskih gorah.

Minister za Slovence po svetu Peter J. Česnik bo dopust preživljal s svojo soprogo v slovenskih gorah in na morju. »Morsko dopustovanje« bo izkoristil tudi za športno druženje z našimi zamejskimi športnimi društvi.

Aleksandra Pivec. FOTO: Facebook, posnetek zaslona
Aleksandra Pivec. FOTO: Facebook, posnetek zaslona
Minister za obrambo Karl Erjavec bo letošnji dopust preživel z družino delo v hrvaški Istri delno doma na Gorenjskem. Dopustniške dni bo preživel aktivno s plavanjem, tekom, pohodništvom ter kakšno teniško partijo s prijatelji. Vsekakor si bo vzel tudi čas za počitek.

Minister za razvoj, strateške projekte in kohezijo Iztok Purič še nima načrtov, kako bo preživel poletni dopust.

Minister za zunanje zadeve Miro Cerar bo poletni dopust preživel v družinskem krogu nekaj dni v mesecu juliju, preostanek pa v mesecu avgustu (če bodo službene obveznosti to dopuščale). Oddih bo preživel ob morju, kjer bo nastanjen v apartmaju. Na dopust se bo odpravil z avtom, s partnerico pa sta ga načrtovala v lastni režiji. Glavna aktivnost letošnjega dopusta bodo predvsem očetovske obveznosti, saj bo to prvi ministrov dopust, na katerem se bo hčerki Evi in sinu Mihi pridružila še najmlajša hči Maja.

Ministrica za pravosodje Andreja Katič bo dopust preživela z družino.

Minister za okolje in prostor Simon Zajc si bo vzel nekaj dni za oddih doma v Sloveniji in v sosednjih državah. »Računam na to, da bo med dopustom več priložnosti za srečanja s prijatelji in za prebiranje knjig, za kar mi med letom kronično zmanjkuje časa. Še bolj pa me veseli, da se bom v dneh brez službenih obveznosti lahko bolj predano posvetil družini in domači kmetiji. Delo na kmetiji, kjer sem odraščal, me namreč sprošča in vedno znova napolni z energijo.«

Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Aleksandra Pivec bo poletni dopust preživela z družino. Del ga bodo namenili oddihu na morju v tujini, del pa za aktivnosti po Sloveniji. Poleg počitka in druženja z družino namerava ministrica čas dopusta izkoristiti za njej ljube športne aktivnosti v naravi, povezane s tekom, pohodništvom, kolesarjenjem itd.

Ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek bo dopust preživela na morju in v hribih. Poleti najraje dopustuje blizu doma – morje na Hrvaškem, hribi v Sloveniji. Med dopustom rada tudi kolesari in bere knjige.

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar bo poletne počitnice tako kot pretekla leta preživel s svojo družino. Letos bomo dopustovali v Sloveniji. »Posvetil se bom družini in prijateljem, dopust pa bom izkoristil tudi za kolesarjenje in branje knjig.«

Marjan Šarec. FOTO: Instagram, posnetek zaslona
Marjan Šarec. FOTO: Instagram, posnetek zaslona
Ministrica za delo, družino in socialne zadeve Ksenija Klampfer načrtuje nekaj dni dopusta na hrvaški obali z družino in v sproščujočem vzdušju. 

Minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek: »Sam sem težko dolgo pri miru, zato bom del dopusta preživel doma na kmetiji, kjer me čaka kar nekaj dela. Moram priznati, da se dela v domačem okolju resnično veselim. En del bom preživel z družino na obali, samo ne vem še, na kakšni, ali bo to ob jezeru, morju ali reki. Vse, kar si za ta del dopusta želim, je, da bi bil v tem času zares odklopljen od resničnega sveta in da se bom lahko popolnoma posvetil družini. Ne nazadnje pa želim preizkusiti tudi nekaj biserov slovenske turistične ponudbe, predvsem tistih, ki imajo dodelano ponudbo za preživljanje prostega časa z najmlajšimi.«

Minister za zdravje Aleš Šabeder bo dopustoval doma, nekaj dni pa bo preživel v sosednji Avstriji.

Minister za kulturo Zoran Poznič nam na vprašanje ni želel odgovoriti, saj da želi »ohraniti zasebnost«.

Minister za izobraževanje, gospodarstvo in šport Jernej Pikalo bo dopustoval z družino, in sicer bo prvi del dopusta preživel v hribih, drugi del dopusta na morju, na Hrvaškem. Proste trenutke – poleg druženja z družino in prijatelji, počitka in branja knjig - rad izkoristi za različne športne aktivnosti (tek, pohodništvo, kolesarjenje…).

Minister za javno upravo Rudi Medved: »Če si od zgodnjega jutra do večera zdoma in če vsak mesec prevoziš več kot 3000 kilometrov do službe in domov, nimaš kakšne hude želje po potovanju še med dopustom. Zato bom večino dopusta doma v Zagorju. Okrog hiše se je nabralo veliko dela, srečal bi se rad z mnogimi, za katere med letom nisem imel časa, predvsem pa bi rad čim več časa preživel z družino, saj se je triletnemu vnuku pred dnevi pridružil še najmlajši. Dovolj veselja pri hiši, da se zelo veselim letošnjega dopusta.«

Predsednik vlade Marjan Šarec bo letos svoj oddih preživel na hrvaški obali na isti lokaciji, kot ga preživlja zadnjih sedem let, dolžina njegovega dopusta pa bo odvisna od razmer oziroma kolikor mu bodo te dopuščale.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije