POLETJE S SLOVENSKIMI NOVICAMI

Primorka na rojstni dan zadela nagrado

Poletje s Slovenskimi novicami je razveselilo Mojco Mušič iz Kopra. Kakor priznava, ima vsake toliko časa srečo, najbolj pa si želi zdravja.
Fotografija: »Tole bo pa za nonico,« se je pripomočkov za na plažo razveselila Mojca Mušič iz Kopra. FOTOgrafiji: Dejan Javornik
Odpri galerijo
»Tole bo pa za nonico,« se je pripomočkov za na plažo razveselila Mojca Mušič iz Kopra. FOTOgrafiji: Dejan Javornik

KOPER – »Oh, super! Zlati ste! Slovenske novice, ni kaj,« je dejala Mojca Mušič iz Kopra, natančneje Semedele, srečna dobitnica poletnega paketa, ko smo ji povedali, da je izžrebanka v nagradni igri Poletje s Slovenskimi novicami. Prav na ta dan je namreč praznovala rojstni dan in nenadejanega darila je bila še kako vesela. »Niste me nahecali? Kaj boste res prišli?« je bila kar malce nejeverna.
 

Rada ima križanke in kvize


»Zdravje me včasih ne uboga, a to vzamem v zakup. Drugim je še slabše,« je odvrnila gospa Mojca, ko smo ji še osebno zaželeli vse najboljše in čim več zdravja.
V poletnem paketu Slovenskih novic ne manjka reči za brezskrbno preživljanje počitniških dni.
V poletnem paketu Slovenskih novic ne manjka reči za brezskrbno preživljanje počitniških dni.

»Je pa res, da imam vsake toliko časa srečo,« je dodala. Zadela je že smučke, včasih pade kakšen evro iz križank, ki jih rada rešuje, pred že kar veliko leti pa je sodelovala v televizijski oddaji Kolo sreče, ki jo je skoval in vodil legendarni Mito Trefalt. »Tam sem izpraznila vse,« nam tiho pove in doda, da je sodelovala tudi na kvizu Vem! in si prislužila petsto evrov. »Bilo je za gume in tehnični pregled,« je dejala. »Vsake toliko časa mi kaj kapne. Dobro, imam srečo tudi z obema hčerkama in tremi vnuki, drugače pa sem že več kot dvajset let sama.«

Gospa Mojca je bila zelo vesela paketa, v katerem je 17 litrskih ledenih kav Pomurskih mlekarn, 27 litrov osvežilnih vitaminskih napitkov Dana – Immuno za krepkejši imunski sistem, Detox z vitamini B3, E in C ter Active & Fit, ki z vitamini C in B-kompleksa prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, deset vrečk chio čipsa, Kraševe dobrote, med katerimi so klasične ledene kocke in piškoti domaćica, knjiga Ferija Lainščka založbe Beletrina, izdelki Kozmetike Afrodita in pripomočki za na plažo, se pravi torba, brisača, ležalna podloga, frizbi, pahljača in loparčki.
 

Ljubljančanka v Kopru


Mojca, ki je vseh 36 let svoje kariere delala v banki, je zdaj že 13 let v pokoju, v katerem uživa, če se le da. »Vročina ni zame,« prizna rojena Ljubljančanka, ki se je pri petih letih preselila v Koper. »Nisem pa prevzela primorskega narečja. Morda le besedo ma. No, pa hrano,« je dodala. Še vedno rada z daljnogledom iz kuhinje opazuje velike ladje, ki odhajajo iz koprskega pristanišča.

»Malo vrtička imam, rada rešujem križanke, berem, dobivamo se s sosedi. S tremi sosedi – samimi moškimi – včasih igramo briškulo in trešet,« nam je razložila 69-letna Mojca. Še vedno se rada giblje, saj je tudi v službi v sindikatu sodelovala v vseh mogočih športnih aktivnostih, od namiznega tenisa prek streljanja do rokometa.

»Plavam še, ampak me daje alergija na sonce, ki sem jo dobila zdaj, na stara leta. Dvakrat na teden se odpravim peš na koprsko plažo: najprej grem na kavico in v miru preberem Slovenske in Primorske novice – to počnem, odkar sem v penziji –, potem pa plavam, dokler se mi da. Če ni sonca, grem peš nazaj, sicer pa se odpeljem s taksijem, ki me stane samo dva evra, manj, kot če bi šla sama z avtom.«


Na nagradno igro Slovenskih novic se je prijavila po internetu. Gospa ima rada sodobno tehnologijo, se pravi pametne telefone, tablice in računalnike, pri čemer pogosto pomaga tudi sosedom: nedavno je sosedi prek prenosnika uredila videoklic, tako da je po 21 letih videla svojega brata, ki živi v Ameriki. »Kar se da, probam sama. Sem tip človeka, ki nerad prosi za pomoč,« je še povedala Mušičeva. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije