SLUŽBE

Priložnost, da greste poleti na Hrvaško in še zaslužite

Tudi evropske institucije iščejo nove sodelavce.
Fotografija: FOTO: Marko Feist
Odpri galerijo
FOTO: Marko Feist

LJUBLJANA – Vse več Slovencev se s trebuhom za kruhom podaja v tujino. Poiskali smo tri zanimiva delovna mesta, na katera se še lahko prijavite, če bi radi delovne izkušnje pridobili zunaj Slovenije.

Slovenija je še v primežu zime, a marsikdo že sanja o poletnem dopustu. Številni Slovenci za dopustovanje izberejo morje sosednje Hrvaške. Če bi radi podaljšali bivanje ob morju in nimate nič proti, da bi ob tem še delali, potem je naslednji oglas za prosto delovno mesto morda pravi za vas.

REKRUTER jkps, d. o. o., namreč za štiri mesece, med majem in septembrom, išče sobarico na »novejšem večjem plovilu«, ki pluje večinoma po hrvaškem morju. Pogoj so izkušnje z opravljanjem podobnih del in aktivno znanje hrvaškega jezika. Vas zanima? Poglejte, kaj nudijo in kje se lahko prijavite.

Plača do 2400 evrov bruto

Vas bolj vleče v hladne kraje? Na Norveškem podjetje Njord išče vodnika kajaka. Za sezono od aprila do septembra zaposlijo dve osebi, eno z izkušnjami in enega začetnika. Ponujena plača med 1000 oziroma 1200 in 2400 evrov bruto na mesec je odvisna od izkušenj in usposobljenosti. Eden izmed pogojev je znanje angleškega jezika, znanje drugih jezikov je prednost. Kakšni so še pogoji za prijavo in kaj še nudijo, lahko preberete tukaj.

Če pa sanjate o bolj stalnem delu, in to v kateri izmed evropskih institucij v Bruslju ali Luxembourgu, pa se lahko do 10. aprila prijavite na javni natečaj za upravne uslužbence diplomate.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije