SMUČIŠČA

Preberite, kje v Sloveniji boste lahko za vikend že smučali

Nekaj hladnih dni ter sneženje v više ležečih predelih Slovenije prinašajo začetek smučarske sezone. 
Fotografija: Smučarska sezona se začenja.
Odpri galerijo
Smučarska sezona se začenja.

Zima je vendarle prispela tudi v Slovenijo, kar omogoča slovenskim smučarskim središčem, da poženejo snežne topove ter začnejo zasneževati. Nekaj naravnega snega so bila visoko ležeča smučišča že deležna.

Na Kaninu je po podatkih agencije za okolje nekaj manj kot tri metre snega, podoba smučišča je povsem idilična. 

Na svoji spletni strani so zapisali, da odpirajo vrata v petek, 6. novembra, prav tako bo smučanje mogoče v soboto, 7. decembra. V teh dveh dneh bo obratovala slovenska stran smučišča. Nato pa bo Kanin nekaj dni zaprt zaradi tehničnega pregleda.

Konec tedna bodo sezono začeli tudi na Krvavcu, kjer pridno delajo umetni sneg. »Naši dobri možje topovi in pošiljka snega, ki je prispela ponoči, pravijo, da bo za vikend smuka odlična,« so zapisali. Naravnega snega je po podatkih Arsa pet centimetrov. V soboto, 7. decembra, pripravljajo Miklavžev Ski Opening.

»Na Mariborskem Pohorju bomo za uvod v novo zimsko sezono v soboto, 7. decembra, odprli otroški poligon Bellevue z vlečnim trakom Bejbika. Ta poligon v neposredni bližini zgornje postaje gondole bo zatem na razpolago tudi v nedeljo, 8. decembra, pri čemer bo uporaba traka oba omenjena dneva brezplačna (mogoča bo brez vozovnice),« so zapisali Štajerci na spletni strani. 

Preberite še:

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije