SPREMEMBE

Pozor: danes po nov televizor

Nacionalkini programi vidni le z novejšimi sprejemniki.
Fotografija: Z 11. junijem bo mogoče prek strešne ali sobne antene spremljati vse tri programe TV Slovenija le v visoki ločljivosti. FOTO: Jure Eržen
Odpri galerijo
Z 11. junijem bo mogoče prek strešne ali sobne antene spremljati vse tri programe TV Slovenija le v visoki ločljivosti. FOTO: Jure Eržen

LJUBLJANA – Vsi tisti posamezniki, ki spremljate programe slovenske nacionalke prek strešne oziroma sobne antene, pozor! Če jih boste hoteli še naprej, si boste morali v skrajni sili kupiti celo nov televizijski sprejemnik. Za vse tiste, ki ste glede tega doslej morda oklevali in imate doma še vedno sprejemnik, s katerim bi lahko šli v muzej, bo to morda še kako dobrodošlo, za tiste, ki se že tako ali tako težko prebijejo čez mesec, pa bo to še en dodaten nepotreben strošek.


Z današnjim dnem bo namreč Radiotelevizija Slovenija (RTV Slovenija) na prizemnem oddajnem omrežju multipleks A (MUX A) uveljavila spremembe, ki bodo uporabnikom omogočile spremljanje televizijskih programov v višji ločljivosti HD. Z drugimi besedami, poslej ne bodo več na voljo programi v slabši, SD-tehniki. Gre za najbolj gledane nacionalkine programe, TV Slovenija 1, TV Slovenija 2 in TV Slovenija 3. "Da bodo gledalci lahko še naprej prek sobne ali strešne antene spremljali nacionalne programe TV Slovenija v HD-tehniki, morajo sprejemnike ponastaviti na HD-signal. Gledalci, ki pa nimajo sprejemnikov za HD-signal, morajo kupiti sodobnejši set top box, ki omogoča sprejem HD-signala, ali kupiti nov televizijski aparat. Če tega ne bodo storili, nacionalnih programov TV Slovenija po 11. juniju ne bodo mogli več spremljati," so nam pojasnili na RTV Slovenija.

Na levi strani je primer slike v SD-tehniki, na desni pa v HD-tehniki. Razlika je očitna.
Na levi strani je primer slike v SD-tehniki, na desni pa v HD-tehniki. Razlika je očitna.

Ob vsem tem velja opozoriti, da bo v SD-tehniki še vedno mogoče s pomočjo strešne ali sobne antene spremljati regionalna programa TV Koper/Capodistria in TV Maribor, pri čemer pa bo novost ta, da bosta od 11. junija vidna na celotnem področju Slovenije. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije