VREMENSKE TEŽAVE

Ponoči bodo reke naraščale, gasilci že v akciji

Krka s pritoki bo začela močneje naraščati, narasla bo tudi Ljubljanica.
Fotografija: Poplavljena polja na Ljubljanskem barju, v Lipah, 12. decembra 2017. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Poplavljena polja na Ljubljanskem barju, v Lipah, 12. decembra 2017. FOTO: Uroš Hočevar

LJUBLJANA – Po podatkih Oddelka za hidrološke napovedi Agencije RS za okolje se Krka in Ljubljanica s pritoki ter Vipava v zgornjem toku razlivajo na območjih vsakoletnih poplav. Pretoki teh rek so ustaljeni. Krka s pritoki je danes začela močneje naraščati, v nedeljo lahko poplavi tudi na širšem območju.
Hidrološko opozorilo. FOTO: S. N.
Hidrološko opozorilo. FOTO: S. N.

Narasla bo tudi Ljubljanica, ki bo danes in v nedeljo poplavljala na Ljubljanskem barju na območju pogostih poplav. V noči na nedeljo se lahko razlijejo tudi manjše reke v jugovzhodni in vzhodni Sloveniji.

Gasilci že polne roke dela

Gasilci so po državi danes imeli nekaj dela s črpanjem meteorne vode. Opoldne so v občini Dobrova - Polhov Gradec iz garaže stanovanjske hiše izčrpali štiri do pet kubičnih metrov meteorne vode.

V naselju Bratonci so popoldne s folijo prekrili okoli 30 kvadratnih metrov strehe na stanovanjski hiši in izčrpali meteorno vodo iz kletnih prostorov.
ni podpisa
ni podpisa

V Križah v občini Tržič pa so gasilci iz vodnjaka izčrpali tri kubične metre meteorne vode.

Tudi v Brežicah so gasilci iz kletnih prostorov stanovanjskega objekta prečrpali okoli osem kubičnih metrov vode, ki se je natekla zaradi počene vodovodne cevi. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije