OPOZORILO ARSA

Pomlad? Niti ne, spet sneg in močan veter

Ob enakonočju 20. marca in začetku pomladi vremenske razmere ter napovedi niso nič pomladanske.
Fotografija: Za južni del države napovedujejo sneg. FOTO: Dars
Odpri galerijo
Za južni del države napovedujejo sneg. FOTO: Dars

LJUBLJANA – Z današnjim enakonočjem se na severni polobli začenja koledarska pomlad. Podobno kot na začetku meseca, ko se je začela meteorološka pomlad, se tudi na prvi dan koledarske pomladi obetajo zimske temperature. Sonce je ob enakonočju nad obzorjem toliko časa kot pod obzorjem, nato bodo dnevi daljši od noči.

Danes tudi sneg

Agencija za okolje napoveduje zmerno do pretežno oblačno vreme, predvsem na jugovzhodu države bo občasno rahlo snežilo. Burja na Primorskem se bo zvečer krepila. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 4, na Primorskem do 9 °C.

Močna burja od torka do četrtka

Predvsem za večer velja opozorilo zaradi burje. Kot napovedujejo, bodo najmočnejši sunki na izpostavljenih mestih od torka zvečer do četrtka zjutraj nad 100 km/h, zato je agencija za okolje za del Primorske izdala oranžno opozorilo.

Sneg tudi v sredo, še vedno mrzlo

V sredo bo sprva oblačno, ponekod v južni Sloveniji bo rahlo snežilo. Čez dan se bodo oblaki ponekod trgali. Pihal bo okrepljen severni do severovzhodni veter, na Primorskem zmerna do močna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od –6 do –1, na Primorskem okoli 3, najvišje dnevne od 0 do 5, na Primorskem do 8 °C.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije