KAKO BODO REŠILI?

Policisti razkrili nedopustno ravnanje države

Opozarjajo, da je bilo v letu 2008, v času varovanja zasedanj Sveta EU v Sloveniji, v policiji zaposlenih 9300 policistov oziroma 1131 več, kot jih je danes.
Fotografija: Se še spomnite stavke policistov v Ljubljani decembra 2015? FOTO: Tomi Lombar, Delo
Odpri galerijo
Se še spomnite stavke policistov v Ljubljani decembra 2015? FOTO: Tomi Lombar, Delo

LJUBLJANA – Trend zmanjševanja zaposlenih v policiji se od leta 2007 dalje stopnjuje, pri čemer podatki kažejo, da se je od 2007 do 2018 število zaposlenih v policiji zmanjšalo z 9490 na 8169 oziroma za dobrih 14 odstotkov, v pobudi ministrstvu za notranje zadeve in vladi piše Sindikat policistov Slovenije. Ob tem izpostavljajo, da se bliža predsedovanje Republike Slovenije Svetu Evropske unije, ki bo potekalo v Sloveniji čez tri leta, in sicer od julija pa vse do konca leta 2021. To vprašanje si zastavljajo danes, ko že brez tega dogodka nekatere policijske postaje ne morejo zagotavljati 24-urne pokritosti terena s policijskimi patruljami.

Opozarjajo, da je bilo v letu 2008, v času varovanja zasedanj Sveta EU v Sloveniji, v policiji zaposlenih 9300 policistov oziroma 1131 več, kot jih je danes. »Ob upoštevanju nadaljevanja negativnega trenda kadrovske fluktuacije v policiji ocenjujemo, da bo samo predsedovanje predstavljalo veliko obremenitev policijskih enot zaradi zagotavljanja kadrovske pomoči pri izvedbi varovanj,« dodajajo. Zaradi tega dogodka bodo policijske enote soočene z velikim številom odsotnosti policistov zaradi zagotavljanja varnostni različnim delegacijam in varovanja različnih protokolarnih dogodkov. 


»Zaradi tega na vodstvo policije in MNZ ter Vlado Republike Slovenije naslavljamo pobudo in poziv, da nemudoma pristopi k pravočasnemu in načrtnemu reševanju kadrovske problematike v policiji in nemudoma sprejme ustrezne ukrepe za zagotavljanje varnosti policistov kot posledice negativne kadrovske situacije,« piše sindikat.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije