Policisti obkrožili Šiškove: razkrivamo, kaj se je dogajalo (FOTO)

Ni bilo kaznivega dejanja ali kršitve javnega reda in miru. 
Fotografija: Nekaj policistov je brez zapleta legitimiralo skupino pripadnikov Štajerske varde. FOTO: O. B.
Odpri galerijo
Nekaj policistov je brez zapleta legitimiralo skupino pripadnikov Štajerske varde. FOTO: O. B.

Danes dopoldne so policisti PP Lendava, po številu sodeč, pa najbrž tudi kolegi iz sosednjih policijskih postaj, na Tomšičevi ulici v Lendavi kontrolirali nekaj pripadnikov samooklicane Štajerske varde. Kaj so točno počeli pripadniki varde v Lendavi še ni znano, je pa njihov vodja Andrej Šiško, ki so ga pred dnevi odpeljali na prestajanje zaporne kazni, pred časom napovedal, da načrtujejo aktivnosti na meji s Hrvaško in Madžarsko, tudi na območju Pomurja, torej Prekmurja in Prlekije.

Zakaj so možje v modrem za marketom Hungarikum kontrolirali predstavnike Štajerske varde še ni znano, nam je pa tiskovna predstavnica PU Murska Sobota Suzana Rauš potrdila, da ni šlo za kršitev javnega reda in miru niti za nobeno kaznivo dejanje – samo preventiven pregled dokumentov in najbrž popis prisotnih.

Kakor koli že, tudi večina Lendavčanov ni z odobravanjem sprejela 'gostovanja' pripadnikov samooklicane in, kot poudarjajo, nelegalne varnostno-vojaške formacije. Ob tem jih zanima, ali počasi nastaja tudi Prekmurska, Prleška ali Pomurska varda ...
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije