Podjetnik krušni oče 165 novorojenčkom!

Do družine prijazno podjetje Miodraga Kostića skrbi za dvig rodnosti. Večje ugodnosti za zaposlene s tremi ali več otroki.
Fotografija: Aleksandar Kostić, podpredsednik MK Group (levo), in Miograd Kostić, predsednik MK Group FOTO: MK Group
Odpri galerijo
Aleksandar Kostić, podpredsednik MK Group (levo), in Miograd Kostić, predsednik MK Group FOTO: MK Group

 Ne le v Sloveniji, tudi v nekaterih drugih državah statistike že več let opozarjajo na zmanjševanje števila prebivalcev zaradi vse manjšega prirasta. Slednje ne čudi, saj je neogibno povezano s slabo splošno situacijo, ki traja že leta, nizkimi dohodki, brezposelnostjo …, zaradi česar se mladi, če sploh, vse pozneje odločajo za družino. V srbskem podjetju MK Group, ki deluje tudi v Sloveniji, so se zaradi tega odločili za poseben projekt. Tovrstnih namreč ni prav veliko, je pa zagotovo v veliko pomoč in spodbudo mladim in bodočim staršem. Pred tremi leti so začeli projekt Podpora družini. Že samo namen ideje je bilo omogočiti, da se mladi zaposleni uveljavijo tako na področju poslovnega kot tudi osebnega razvoja, v slednjem še posebno kot starši. Projekt, nastal iz te ideje, izvajajo v vseh državah, kjer podjetje deluje.


V pravkar minulem letu je za zaposlene, ki so postali starši oziroma za 165 družin, podjetje namenilo 75.000 evrov. Doslej je finančno podporo v skupnem znesku 220.000 evrov prejelo 400 družin in več kot 860 otrok. Gre za enkratno denarno izplačilo, ki ga vsak njihov zaposleni prejme po rojstvu otroka. Še dodatno pozornost in ugodnosti pa namenjajo družinam s tremi ali več otroki, kakršnih je v sklopu podjetja trenutno 32. »Ni majhna stvar, da podjetje v enem letu postane bogatejše za 165 novorojenčkov. Kot odgovoren delodajalec si prizadevamo, da skrbimo za svoje zaposlene in spodbudo rodnosti. Posvečeni smo ustvarjanju delovnega okolja, kjer lahko naši zaposleni izpolnijo svoje poklicne ambicije, in da se tudi zasebno uveljavljajo,« pravi podpredsednik MK Group Aleksandar Kostić.

Povezujejo se tudi z drugimi

Pred dvema letoma je podjetje v Srbiji prejelo nagrado do družine prijazno podjetje. Predsednik srbske gospodarske zbornice Marko Čadez je poudaril, da vrednost družbeno odgovornega projekta Podpora družini ni le v dragoceni finančni podpori. »Največja vrednost te akcije MK Group je ustvarjanje zdravega, do družin prijaznega delovnega okolja, ki zaposlenim omogoča usklajevanje družinskih in poslovnih obveznosti, omogoča jim, da so dobri starši, predani svojim otrokom, ter zadovoljni, motivirani, zvesti in pridni delavci, ki prispevajo k uspehu družbe in učinkovitemu, produktivnemu in donosnemu poslovanju. To velja tako za Srbijo kot tudi za Slovenijo, Hrvaško in Črno goro, povsod, kjer ima MK Group kot vodilni v regiji svoja podjetja,« je dejal Čadez. Projekt med drugimi pozdravlja Janez Uranič iz Gorenjske banke, ki meni, da takšna podpora tako službeno kot zasebno pomeni veliko.
Skupinska fotografija obdarjenih družin. FOTO: MK Group
Skupinska fotografija obdarjenih družin. FOTO: MK Group

Podjetje za zdaj še nima organiziranih drugih ugodnosti za družine zaposlenih, kot na primer interno organizirano varstvo otrok v času službe staršev, pomoč pri šolninah ali štipendijah in podobno. Doslej so se osredotočali predvsem na dodatna izplačila po rojstvih ter ustvarjanje spodbudnega delovnega okolja, kjer imajo zaposleni možnost strokovnega ter osebnega razvoja in rasti. Sicer pa je bilo podjetje v Sloveniji v zadnjem času pogosto omenjano tudi v povezavi z zbiralno akcijo za zdravljenje Krisa. Priskrbeli so zasebno letalo in organizirali polet iz Ljubljane v Los Angeles.


Podjetje se primarno usmerja predvsem k razvoju lastnih kapacitet na področju družbene odgovornosti, ob posebnih priložnostih pa se povezuje tudi z drugimi uveljavljenimi organizacijami in posamezniki kot denimo v Krisovem primeru. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije