NEFORMALNO SREČANJE

Pahor, kaj bo rekla Jadranka?

Na poti do Splita, kjer se bo jutri udeležil maratona, se je ustavil pri hrvaški kolegici.
Fotografija: Predsednik držažave Borut Pahor. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Predsednik držažave Borut Pahor. FOTO: Leon Vidic, Delo

Slovenski predsednik Borut Pahor se je danes neformalno srečal s hrvaško predsednico Kolindo Grabar Kitarović in na svojem družbenem profilu objavil fotografije s sprehoda po hrvaški prestolnici.


Iz predsednikovega urada so sporočili, da sta govorila o pripravah na vrh procesa Brdo-Brioni, ki bo maja v Albaniji, in o vrhu pobude Tri morja, ki bo junija v Ljubljani. Pahor pa je na instagramu delil nekoliko manj uradno izjavo. »Na sprehodu po Zagrebu s hrvaško predsednico Kolindo Grabar Kitarović. Šla sva na kosilo in klepetala o uradnih in osebnih stvareh. Zdaj, ko pišem te vrstice, sem že na poti v Split na jutrišnji maraton. Burja ima mlade. Ej, in nekaj vem o burji, ne,« je zapisal Pahor.


Fotografija s sprehoda kaže na dobre odnose med predsednikoma, kar je Pahor podkrepil z besedami, da sta »klepetala o osebnih stvareh«.

Preden je Grabar Kitarović postala predsednica, si je Pahor tople besede izmenjeval z nekdanjo predsednico vlade Jadranko Kosor. Njune skupne uradne fotografije so bile mnogokrat idilične, njun izbor oblek pa se je prav tako barvno usklajeval, kot se je danes z Grabar Kitarovićevo. Vidno in sproščeno razpoložena sta se danes fotografirala tudi z mimoidočimi.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije