ZADEVA FARMACEVTKA

Jankoviću povzročena nepopisna škoda? Padla nova ovadba

Policija ovadila pooblaščenca na tožilstvu, ki je dovolil objavo kazenskih ovadb Jankovića.
Fotografija: FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
FOTO: Jure Eržen, Delo

LJUBLJANA – Po neuradnih informacijah, na katere se sklicujejo v oddaji 24ur, naj bi policija v primeru objave kazenskih ovadb ljubljanskega župana Zorana Jankovića ugotovila zlorabo osebnih podatkov. Tako naj bi kazensko ovadila pooblaščenca na tožilstvu, ki je omogočil dostop do ovadb. Ovadili naj bi ga ljubljanski kriminalisti, zadevo pa predali celjskemu tožilstvu.

Ljubljanski župan Zoran Jankovič je v posebnem pogovoru za televizijo povedal, da je še vedno prepričan, da je do objave ovadb prišlo s soglasjem tožilke Blanke Žgajnar. »Tožilka, ki misli, da ima prav, je očitno sama vedela, da njeni spisi ne zdržijo na sodišču, vsaj ne po rezultatih do zdaj, in je stvar spravila v javnost. Cilj je dvojen: da se to nikoli več nikomur ne zgodi in da se v postopku ugotovi, da je to naredila namenoma, da mi škoduje. Zelo jasno je rekla v kamero, da se je odločila, da bo to objavila, ker ne škoduje preiskavi. Zdaj pa želijo nekoga, ki je pooblaščenec ... administrator postopka, obsoditi za nekaj, kar je po mojem mnenju tožilka naredila namenoma,« je ljubljanski župan dejal v pogovoru. Nadzor je kasneje pokazal, da ni bilo tako in da tožilka ni storila nič narobe.

Policijsko preiskavo je sprožil Janković, ki je zadevo prijavil policiji. Prepričan je, da mu je bila povzročena nepopisna škoda.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije