LOKALNO DOGAJANJE

Od starodobnikov

V prihodnjih dveh tednih se bo na Ljubnem ob Savinji v sklopu 58. flosarskega bala zvrstilo več kot 40 dogodkov.
Fotografija: Flosarski krst je krut. Foto: Občina Ljubno ob Savinji
Odpri galerijo
Flosarski krst je krut. Foto: Občina Ljubno ob Savinji

Turistično društvo Naš kraj na Ljubnem, ki že vrsto let povezuje krajane in krajanke ter skrbi za urejeno in celostno turistično podobo kraja in okolice, ne sodeluje le pri projektih, številnih povezanih s turizmom, pomaga tudi pri kulturnih, športnih, izobraževalnih, zabavnih in izobraževalnih dogodkih, kot so izvedba svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske, čistilne akcije, pustovanje, kresovanje, zagotovo pa med vsemi prireditvami najbolj izstopa Flosarski bal. Ta je še danes največja prireditev društva in hkrati ena najstarejših v Sloveniji, saj se na Ljubnem ponaša z dolgo tradicijo – vse od leta 1961! V sklopu Flosarskega bala, ki vsako leto prepriča tako domače kot tuje obiskovalce, lahko obiskovalci v juliju in avgustu obiščejo več kot 40 različnih dogodkov, od mednarodnega srečanja ljubiteljev starodobnih vozil in priprave kope za kuhanje oglja do likovnih delavnic, športnih dogodkov in turnirjev ter zabavnih večerov.

Že 58. flosarski bal bo na Ljubnem ob Savinji potekal med 21. julijem in 5. avgustom, v uvodnem dogodku to soboto, 21. julija, pa se bodo na Ljubnem ob Savinji zbrali ljubitelji starodobnih vozil. V organizaciji Društva ljubiteljev kulturne in tehnične dediščine Zgornjesavinjski starodobniki pripravljajo že 12. mednarodno srečanje ljubiteljev starodobnih vozil Zgornja Savinjska 2018. Lastniki oldtajmerjev se bodo zbirali od 8.30 do 10.00 na prireditvenem prostoru Vrbje, nato do 14. ure sledi panoramska vožnja, najprej v smeri Gornjega Grada in Nazarij, nato se bodo podali v Mozirje in Rečico ob Savinji ter nazaj na Ljubno ob Savinji. Popoldne, začenši ob 16. uri, bo družabno obarvano – s srečanjem z Zgornjesavinjskimi starodobniki, sledila bo predstavitev projekta Vodne zgodbe Kamniško-Savinjskih Alp, ko bodo obiskovalci lahko slišali vse o Festivalu pitne vode, za piko na i pa še žrebanje prijavnic.

Pod večer, ob 18. uri, bosta na vrsti priprava in prižig kope za kuhanje oglja v organizaciji TK Gril. Razdiranje kope za oglje bo teden pozneje, naslednjo soboto, 28. julija, ob 18. uri, ki bo športno obarvana. V športnem parku Foršt bo najprej festival nogometa, opoldne se bodo začele zabavne igre, ob 15. uri pa se bo na Turistični kmetiji Loger začelo popoldansko druženje s piknikom z ovčerejci društva Raduha. Zvečer pa še Flosfest 2018.

Športno obarvana bo tudi sobota, 4. avgusta, ko bodo v Smučarsko-skakalnem centru Savina med drugim pripravili tekmovanje v smučarskih skokih za pokal Flosarja v organizaciji SSK Ljubno BTC. V nedeljo, 5. avgusta, bo obiskovalce čakalo dogajanje s tradicionalno povorko, splovilom flosa v reko Savinjo in krstom mladega flosarja. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije