PONOČI IN ZJUTRAJ

Novo opozorilo: prihaja pošiljka snega, cestarji svarijo

Objavljeno 05. marec 2018 17.02 | Posodobljeno 05. marec 2018 20.49 | Piše: Ma. M.
Fotografija je simbolična. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo
LJUBLJANA – Vremenoslovci napovedujejo novo pošiljko snega, kmalu zatem pa pomladne temperature. Kot so zapisali pri Agenciji RS za okolje (Arso): »Do torka zjutraj bo večinoma zapadlo od 10 do 20, krajevno lahko tudi okoli 25 cm snega.« Ponoči se bodo padavine okrepile, burja na Primorskem pa bo slabela in do jutra ponehala. Najnižje jutranje temperature bodo okoli 0, na Primorskem do 5 stopinj. Kolikšna bo količina snega, bo odvisno od temperatur. Kjer bo pod lediščem, se lahko zbudite v jutro z debelejšo snežno odejo.
 

Dež ali sneg

V torkovem jutru bo ponekod na jugu in vzhodu sneg prehajal v dež. Dopoldne bodo padavine večinoma ponehale, le na zahodu se bodo občasno pojavljale še večera. V severovzhodni Sloveniji se bo popoldne oblačnost trgala. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 6, na Primorskem do 9 stopinj Celzija, so še napovedali pri Arsu.

Ko naj bi v sredo čez naše kraje zapihal jugozahodni veter, bo to Sloveniji prineslo toplejši zrak. Tako že lahko pričakujem nekaj sončnih žarkov (na vzhodu), v nekaterih delih države pa bo vendarle še deževalo. Če bodo jutranje temperature še pod ničlo, pa se lahko dnevne dvignejo tudi nad 10 stopinj.
 

Na obzorju težave na cesti

Zaradi napovedi vremenoslovcev je opozorilo izdal tudi Dars, kajti nova količina snega bi lahko otežila promet, vidljivost pa bo predvidoma zmanjšana.
Deli s prijatelji