DELA

Nova zapora v prestolnici: spremembe za avtobuse, avtomobile in pešce

Od aprila do konca junija bo popolna zapora Gosposvetske in Dalmatinove.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Mavric Pivk, Delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Mavric Pivk, Delo

LJUBLJANA – Zaradi rekonstrukcije bosta predvidoma od 3. aprila do 30. junija za ves promet zaprti Gosposvetska cesta in Dalmatinova ulica do Miklošičeve ceste, so sporočili z Mestne občine Ljubljana. Za popolno zaporo so se odločili, da bodo dela lahko končali v kar najkrajšem času.

Na severnem delu Slovenske ceste bo veljala spremenjena začasna prometna ureditev, po kateri bo izvoz mogoč le v smeri proti Tivolski cesti. Križišče Slovenske in Gosposvetske ceste bo v tem času prevozno le za avtobuse Ljubljanskega potniškega prometa, kolesarje, intervencijska vozila in imetnike dovoljenj za Slovensko cesto.
 

Spremembe v avtobusnih linijah

Za pešce in kolesarje bodo vzpostavili koridorje ob gradbišču, ki jih bodo sproti prilagajali poteku del, oziroma bodo označili druge obhodne ali obvozne poti.
Spremenjen bo prometni režim. FOTO: Google Maps
Spremenjen bo prometni režim. FOTO: Google Maps

Mestni avtobusi bodo vozili po spremenjenih trasah. Na Tivolski cesti bodo uredili začasno avtobusno postajališče, na Gosposvetski cesti in Dalmatinovi ulici pa jih bodo v času zapore ukinili.


Arheološke raziskave, komunalna dela

Poleg arheoloških raziskav, ki so jih delno že opravili, bodo v okviru del prenovili vodovod, kanalizacijo, plinovod, vročevod in javno razsvetljavo. Nova podoba Gosposvetske ceste bo sledila videzu Slovenske ceste, poleg tega bodo zasadili drevored, tlakovali trg pred cerkvijo ter na vseh pomembnih točkah, kot so križišča, prehodi in avtobusna postajališča, uredili taktilne oznake za slepe.

Na Dalmatinovi ulici bodo ohranili obstoječo enosmerno ureditev. Z zoženjem voznih pasov bodo na severni strani ulice pridobili dodaten prostor za vzpostavitev kolesarske steze proti zahodu, med parkirnimi mesti pa je predvidena ureditev enostranskega drevoreda.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije