PRED VOLITVAMI

Ministra Gašperšič in Počivalšek kandidata SMC

SMC potrdila kandidatno listo za državnozborske volitve. 
Fotografija: Zdravko Počivalšek bo kandidiral za poslanca. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Zdravko Počivalšek bo kandidiral za poslanca. FOTO: Blaž Samec

LJUBLJANA – Svet SMC je na današnji seji potrdil kandidatno listo za junijske predčasne volitve v DZ. Na predlog predsednika stranke Mira Cerarja pa so imenovali podpredsednika stranke, to sta postala dosedanji podpredsednik Milan Brglez in Lilijana Kozlovič. Kot so sporočili iz stranke, dosedanja podpredsednica in vodja poslancev Simona Kustec Lipicerjeva na prihajajočih volitvah ne bo kandidirala, ampak se bo vrnila v akademske kroge. Častna podpredsednica stranke pa je postala evropska komisarka Violeta Bulc.

Na seznamu za volitve v DZ je 87 kandidatov, eden pa kandidira v dveh volilnih okrajih. Večino seznama predstavljajo poslanke in poslanci sedanjega sklica, za kandidaturo pa se ni odločila le peščica. Na seznamu SMC bosta tudi sedanja ministra Peter Gašperšič in Zdravko Počivalšek. Več o ekipi, s katero se podaja na letošnje volitve, bo Cerar povedal v petek ob 11.30 na ploščadi pred Moderno galerijo v Ljubljani.

Danes sta sicer iz stranke izstopila poslanca Branko Zorman in Bojan Krajnc. Zorman se je za izstop odločil zaradi zavrnitve novele zakona o igrah na srečo na današnjem vnovičnem glasovanju v DZ. Kranjc pa je navedel, da je povod za izstop zahrbtna manipulacija izvršnega odbora z njegovo kandidaturo, glavni vzrok pa demokratični deficit v stranki.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije