Predstavitvena informacija

Kot nekoč za pristen, domač okus

Nič ni prijetnejšega kot delo na vrtu, medtem ko vas greje toplo spomladansko sonce. Ko bo zemlja dokončno osušena in segreta na primerno temperaturo, se pogumno lotite sejanja in sajenja starih slovenskih sort vrtnin iz linije SPAR Kot nekoč. V toplih poletnih mesecih boste navdušeni nad pridelkom polnega okusa.
Fotografija: SPAR Kot nekoč FOTO: Spar Slovenija
Odpri galerijo
SPAR Kot nekoč FOTO: Spar Slovenija

Če sončen je april in suh, bo maj za lepo vreme gluh

Z aprilom so tu toplejši dnevi in priložnost, da začnete s sejanjem in sajenjem semen in sadnik iz linije SPAR Kot nekoč na prosto. Sadike, ki so do sedaj uspevale na toplem, lahko počasi presadite na vrt, a to raje naredite, ko bo zunanja temperatura dovolj visoka. Kljub muhavosti vremena se pogumno lotite vseh pomembnih vrtnih opravil, tudi sejanja in sajenja starih avtohtonih slovenskih sort iz linije SPAR Kot nekoč. Če star slovenski pregovor velja, se morebitnega aprilskega dežja ne smemo bati, da pa mladih rastlinic ne bo poškodovala pozeba, jih preventivno raje pokrijte.
 

Tradicionalni okusi tudi na prodajnih policah

Vsakdo nima vrta, pa tudi želje po vrtnarjenju ne, bolj številni pa so tisti, ki prisegajo na okusne domače pridelke. Spar vam v sodelovanju s preverjenimi slovenskimi pridelovalci, ki so jim zagotovili 100-% odkup, obljublja lokalni pridelek več kot 20 starih in avtohtonih sort vrtnin v svojih trgovinah. Prvi pridelek je že tu – to je avtohtona slovenska sorta ljubljanski motovilec. Njegov odličen okus, svežina in mehki, masleni listi vas bodo lahkotno ponesli v pomlad.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Predstavitvene informacije