NI BIL PREVEČ ZGOVOREN

Koronavirus že v Sloveniji? Odgovor ministra Šabedra vas bo presenetil (VIDEO)

O tem ne ve ničesar, nam je odvrnil in pot nadaljeval v znano ljubljansko gostilno.
Fotografija: Aleš Šabeder, minister za zdravje. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo
Odpri galerijo
Aleš Šabeder, minister za zdravje. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo

Koronavirus se nezadržno širi in po nekaterih današnjih nepreverjenih govoricah, ki se pojavljajo na družabnih omrežjih in jih je treba jemati z rezervo (!), naj bi se pri nas pojavil prvi primer omenjenega virusa. To smo seveda želeli preveriti in le kdo je bolj pristojen za to kot minister za zdravje.

Medtem ko smo na Štefanovi ulici v Ljubljani spremljali akcijo specialistov pred ministrstvom za notranje zadeve (cesto so blokirali, na kraju so bili specialci z avtomatskim orožjem), je prikladno mimo pripešačil ravno minister za zdravje Aleš Šabeder (njegovo ministrstvo ima prav tako sedež na omenjeni ulici, le nekaj vrat proč). Seveda smo ga ustavili in prosili za komentar na novi koronavirus in govorice, da naj bi se prvi primer pojavil pri nas. Odvrnil nam je, da nič ne ve o tem in da ne bo ničesar komentiral. Nato je pot mirno nadaljeval tja, kamor je bil namenjen – v bližnjo znano ljubljansko gostilno, kamor je bil, glede na to, da smo mu pot prekrižali okoli 12. ure, verjetno namenjen na malico oziroma kosilo.

Ministrstvo za zdravje je za danes ob 15. uri na Štefanovi ulici v Ljubljani sklicalo novinarsko konferenco na temo koronavirusa in aktualnega dogajanja v povezavi z njim. Kaj bodo povedali, bomo spremljali.


Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije