IDEJA ZA IZLET

Kam za prvi maj?

Samo še en teden nas loči od praznika dela, ko radi proste delovne dni izkoristimo za izlete, pobege v naravo ali pa se vsaj povzpnemo na bližnji hrib.
 
Fotografija: Mlaj na vodi, ribnik Farovec FOTO: Mateja Muzek
Odpri galerijo
Mlaj na vodi, ribnik Farovec FOTO: Mateja Muzek

Slovenska tradicija praznovanja praznika delavstva, ki smo ga včasih zaznamovali s postavljanjem mlajev, prižiganjem kresov in nošenjem nageljnov, je kar nekoliko v zatonu. Vsekakor pa se najde še nekaj izjem, ki se trudijo vzdrževati tradicijo. Eno takih je tudi ribiško društvo Farovec, ki vsako leto organizira najdaljšo prvomajsko prireditev, katere posebnost je postavljanje mlaja na vodi.

Mlaj na vodi

Če se boste za prvi maj mudili na Štajerskem, si lahko na ribniku Farovec pri Slovenski Bistrici ogledate, kako velik podvig je postavljanje takšnega mlaja, saj je potrebnih kar nekaj moških rok, da z vsake strani postavijo mlaj, ki ga na sredino ribnika pripeljejo s splavom.
 

Otroški program

Prireditev je znana po razvedrilnem otroškem programu, saj so na voljo brezplačna igrala, animacije in delavnice. Za letošnjo »otroško veselico«, ki se začne opoldne, organizatorji napovedujejo obisk čarovnika in skupino Čuki, ki se jim bodo pridružili lokalni otroški pevski zbori.
 

Veselica pod šotorom

Za pravo veselico do jutranjih ur pa bodo za odrasle obiskovalce poskrbeli ansambel Štajerski Baroni, Dejan Vunjak in Nina Doneli. Vstopnine ni.
 
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije