SOOČENJE

Janša Erjavcu: Kar pokličite me v ponedeljek!

Kdo bo sestavil vlado, je zdaj vprašanje. 
Fotografija: Karl Erjavec in Janez Janša sta poskrbela za obilico smeha. FOTO: Pop TV
Odpri galerijo
Karl Erjavec in Janez Janša sta poskrbela za obilico smeha. FOTO: Pop TV

LJUBLJANA – Dobrih 10 dni pred volitvami se poleg vprašanja, kdo bo dobil največ glasov, pojavlja še vprašanje, komu bo uspelo sestaviti vlado. Po javnomnenjskih raziskavah že mesece vodi stranka SDS Janeza Janše, vendar ta, sodeč po izjavah voditeljev drugih strank, tudi Marjana Šarca, ne bo zlahka sestavila vlade. O tem so govorili tudi v ponedeljkovem soočenju na Pop TV. 

Po javnomnenjskih anketah Janša iz tedna v teden povečuje prednost pred Šarcem. Ta je prepričan, da bo, če LMŠ ne zmaga, prav on sestavljal koalicijo, »v primeru, da bodo vsi držali besedo, da ne gredo z njim (Janezom Janšo, op. p.)« Dejal je: »Zakaj bi šli v koalicijo z Janezom Janšo, če lahko mi sestavimo vlado?« 

Janša: Poklicali bodo že v ponedeljek

»Počakajmo na volitve,« pa je na vprašanje o povezovanjih v koalicijo dejal prvak SDS. »Mi izključevanje prepuščamo drugim. In konkurenca je tam velika.« Janša pravi, da bo počakal na t. i. povolilni ponedeljek. »Takrat je vse drugače. Tukaj stojijo nekateri, ki lahko stokrat rečejo, da bodo šli v koalicijo z nami, a jim strici ne bodo pustili.« Tisti, ki zatrjujejo, da ne bodo šli v koalicijo z njimi, so po njegovih besedah po navadi prvi, ki pokličejo v ponedeljek ali pa že v nedeljo.

Karl Erjavec in Janez Janša sta poskrbela za obilico smeha. FOTO: Pop Tv
Karl Erjavec in Janez Janša sta poskrbela za obilico smeha. FOTO: Pop Tv

S tem je Janša verjetno menil Karla Erjavca. Ta je zatrjeval, da pred zadnjimi volitvami ni obljubil 1000 evrov pokojnine, kot mu očita Janša. Po njegovem pa bi upokojenci lahko imeli tako visoke pokojnine, »če ne bi drugi toliko pokradli«. Janši je prvi mož upokojencev očital tudi, da želi vse naprtiti Desusu. Ta mu je zatrdil, da tega ne želi. »Kar pokličite me v ponedeljek,« mu je dejal Janša, vendar mu je Erjavec odločno odgovoril, da se to ne bo zgodilo. Kdo ima prav, bomo videli po volitvah.

»Mi ne bomo v vladi s stranko, ki predstavlja radikalno desnico,« pa je o povezovanju s stranko SDS dejal Dejan Židan.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije