POČIVAJ V MIRU

Goran (30) je izgubil bitko z rakom

Nekdanjemu vrhunskemu športniku so pomagali številni.
Fotografija: FOTO: Boštjan Fon
Odpri galerijo
FOTO: Boštjan Fon

LJUBLJANA – Iz Kalifornije prihaja žalostna novica. Goran Knežević (30), ki se je desetletje boril z rakom nadledvične žleze, je bitko danes, žal, izgubil, poroča 24ur.

Goran je pred dvema letoma prek organizacije The truth about cancer (Resnica o raku) izvedel za kliniko v San Diegu in Tijuani: »Raka zdravijo z nekaj najbolj modernimi in priznanimi terapijami.« Zdravljenje, vključno s tritedenskim bivanjem v Kaliforniji, bi ga stalo 50.000 dolarjev, dobrih 40.000 evrov. To je bilo njegovo zadnje upanje.

Nekdanjemu vrhunskemu športniku so nato pomagali številni, tudi vrhunski športniki. Drese so najprej darovali naši nogometaši, organizirana je bila tudi dobrodelna nogometna tekma. Potem je na pomoč priskočil predsednik Uefe Aleksander Čeferin in ob njegovi pomoči so na dražbo dali tudi podpisana dresa dveh vrhunskih nogometašev Buffona in Messija. Vesna Ravnik, doma v bohinjski vasici Brod, je 14.000 evrov pomoči iz vse Slovenije preusmerila do 30-letnega Gorana, potem ko je vsa država zbirala denar za zdravljenje njenega sina Luke, ki je, žal, prezgodaj preminil. 

Goran je res odšel v Kalifornijo, žal pa je bila bolezen hitrejša. Vsem svojcem in prijateljem izrekamo iskreno in globoko sožalje tudi iz našega uredništva.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije