PROMET

Gneča in zastoji proti mejnim prehodom

Kolone so na podravski avtocesti proti Gruškovju in na primorski avtocesti med Uncem in Ravbarkomando.
Fotografija: Gost promet in zastoji na zahodni ljubljanski obvoznici. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Gost promet in zastoji na zahodni ljubljanski obvoznici. FOTO: Jure Eržen, Delo

LJUBLJANA – Turistično sezono spremlja gneča na cestah. Tudi danes poročajo o zastojih na podravski avtocesti proti mejnemu prehodu Gruškovje ter na primorski avtocesti med Uncem in Ravbarkomando. Po podatkih prometnoinformacijskega centra je zastoj še na ljubljanski obvoznici od Broda mimo Kosez, od Podutika proti Kosezam in od Kozarij proti Vrhniki. Občasno zapirajo predor Šentvid.

Kolona vozil na podravski avtocesti med Draženci in Podlehnikom in naprej po glavni cesti proti mejnem prehodu Gruškovje je dolga približno dva kilometra. Na primorski avtocesti med Uncem proti Ravbarkomandi pa je še nekoliko daljša, približno dva in pol kilometra.

Predor Karavanke je zaradi okvare vozila zaprt proti Sloveniji. Pred predorom proti Avstriji  je nastala približno kilometrska kolona  tovornih vozil. O gneči poročajo še s primorskih cest Seča–Sečovlje in Šmarje–Dragonja.

Čakati je treba tudi na več mejnih prehodih s Hrvaško. Za osebna vozila je čakalna doba najdaljša na mejnih prehodih Dragonja, Sečovlje in Gruškovje. Na Dragonji in Sečovljah morajo pri vstopu v državo čakati dobro uro, približno uro je na Dragonji in Gruškovju čakalna doba tudi pri izstopu iz države. Na Gruškovju je poldrugo uro čakalna doba za tovornjake.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije