DEŽEVJE

Gasilske intervencije so se vrstile, visoka voda povzroča težave

V ponedeljek zvečer so imeli gasilci veliko dela. 
Fotografija: Poplavljalo je ceste. FOTO: Ankele Špela
Odpri galerijo
Poplavljalo je ceste. FOTO: Ankele Špela

LJUBLJANA – Krajevne plohe in nevihte so v ponedeljek popoldne zajele državo, meteorna voda pa je ponekod povzročila nemalo težav. Po podatkih uprave za zaščito in reševanje so gasilci sprva črpali vodo iz stanovanjskih objektov v okolici Ljubljane in na Notranjskem, a jo je vreme zagodlo tudi drugod. 
 

Visoka voda na Štajerskem

Uprava za zaščito in reševanje je v večernih urah poročala o poplavah meteornih voda v Celju, Laškem, Preboldu, Rušah, Žalcu, Sevnici, Radečah, Hrastniku in Zagorju ob Savi. V Kapli vasi v Preboldu poročajo tudi o poplavah ob vodotoku.

V Trbovljah so morali gasilci reševati ujeto mamo in otroka

V naselju Velike Bloke je zaradi močnega naliva meteorna voda ogrožala stanovanjski objekt. Na pomoč so priskočili gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Velike Bloke, ki so jo s protipoplavnimi vrečami in peskom preusmerili. Poleg tega so vodo ob objektu in iz njega izčrpali ter ga izsušili.
 

Zalivalo kleti

Tudi v občini Ig v naselju Iška so tamkajšnji gasilci izčrpali dva kubična metra vode iz stanovanjskega objekta, podobno je bilo v naselju Malo Trebeljevo.

Zaradi obilnega deževja je voda zalila tudi garaži in dvorišče sosednje hiše v Straži. Tamkajšnji gasilci so vodo iz kleti izčrpali in počistili prostore, z zalitega cestišča pa so očistili nanos blata in peska, še piše na spletni strani uprave za zaščito in reševanje.

Meteorna voda je nevšečnosti povzročila tudi v občini Zagorje ob Savi, na Vrhovem v občini Radeče pa se je zaradi dviga podtalnice in kanalizacijskih vod zamašil jašek. Iz njega je tekla voda in ogrožala stanovanjsko hišo, zato so ga gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Vrhovo odmašili.

Ponekod so nastale težave tudi z oskrbo električne energije. Na območju Zreč in Slovenskih Konjic je brez elektrike ostalo več kot 1500 odjemalcev. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije