BOBRI

Fotograf Ludvik padel v skrivališče bobrov

Med fotografiranjem okolice se je pod njim vdrla zemlja. Pristal je v domovanju glodavcev, ki prebivajo okrog Negovskega jezera.
Fotografija: Kljub svojim letom Ludvik še vedno uživa v fotografiranju narave.
Odpri galerijo
Kljub svojim letom Ludvik še vedno uživa v fotografiranju narave.

Čeprav je dokaj zapuščeno, se je okrog Negovskega jezera vedno zanimivo sprehoditi. Bogata flora in favna celotnega območja sta marsikomu gotovo pravi obliž za srce in dušo. To še zlasti velja za starejše ljudi, ki so se pred desetletji tukaj učili plavati. Med njimi je 82-letni Ludvik Kramberger iz Gornje Radgone, ki si v zadnjih letih še posebno rad ogleduje domovanje bobrov, ki so se tod znova pojavili pred štirimi ali petimi leti.
Med raziskovanjem okolice Negovskega jezera se mu je pripetila nesreča. FOTOGRAFIJI: O. B.
Med raziskovanjem okolice Negovskega jezera se mu je pripetila nesreča. FOTOGRAFIJI: O. B.

»Zanimalo me je, kako veliko je zdaj. Najprej mi je padla v oči jasa na robu gozda ob obali jezera, kjer so ob našem odkritju bobrišča rasla številna drevesa, predvsem bukve. Ker jih je obglodal bober, jih je lastnik gozda vmes podrl. Kot je videti, je bobrom naredil uslugo, saj so vejevje, tudi debelo, navlekli na svoj dom, ki stoji delno na vodi, delno pa že na kopnem. Ugotovili, da je bobrišče še živo, kar dokazujejo sveži ostružki,« nam razloži Ludvik. A med ogledom je doživel manjšo nezgodo. »Ko sem iskal najugodnejšo lego za fotografiranje, se je pod mano vdrla z listjem pokrita zemlja. Nenadoma sem bil do pasu v jami. Malo strahu je bilo, a sem hitro splezal iz luknje,« razlaga fotograf.


Padel je v bobrovo domovanje, a pravi, da je vesel. da vsaj ti in druge živali prebivajo ob Negovskem jezeru, če že nima več kopalcev. »Zdaj lahko vsaj bobri uživajo v mirni gladini Negovskega jezera,« je še povedal Ludvik Kramberger, ki je kljub vsemu naredil par fotografij, saj brez svoje ljubezni do naravne in fotografiranja ne more. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije