PREVIDNO

FOTO: Ponekod že sneži, sneg se oprijemlje cestišč

Snega sicer ne bo veliko, a kljub temu previdno na ceste.
Fotografija: FOTO: Dars
Odpri galerijo
FOTO: Dars

LJUBLJANA – Ceste na Gorenjskem in Dolenjskem so ponekod že zasnežene. Slovenijo so od juga ponovno zajele padavine in marsikje že prešle v sneg. Do jutra bo po napovedih vremenoslovcev,  ko se bo še shladilo, pobelilo večji del države. Vožnjo prilagodite razmeram na cesti ter se na pot ne odpravljajte brez potrebne zimske opreme, opozarjajo v prometnoinformacijskem centru.



Zaradi zimskih razmer velja na cesti Ajdovščina–Col–Črni Vrh–Godovič prepoved za priklopnike in polpriklopnike. Na mejnih prehodih Petrina in Babno Polje na hrvaški strani velja prepoved za priklopnike in polpriklopnike.

Popoldne so sunki vetra na odseku hitre ceste H4 med priključkom Ajdovščina in izvozom Selo dosegali hitrost med 100 in 130 kilometrov na uro, zato je bila uvedena zapora prometa za počitniške prikolice, hladilnike in vsa vozila s ponjavami. 

Zaradi burje na hitri cesti Nanos–Nova Gorica med cestninsko postajo Nanos in priključkom Selo velja omejitev II. stopnje. Prepovedan je promet za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami. Na regionalni cesti Vipava–Ajdovščina velja omejitev I. stopnje, prepovedan je promet za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do 8 ton.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije