DEŽ, DEŽ, DEŽ

FOTO in VIDEO: Slovenija spet »pod vodo«​, zalilo tudi šolo

Objavljeno 14. junij 2018 07.44 | Posodobljeno 14. junij 2018 08.04 | Piše: STA, Ma. M.
Močnejše nevihte so v sredo zvečer povzročile težave v Pomurju.
Slovenija je bila v sredo spet »pod vodo«. FOTO: Špela Kuralt
PUCONCI – Močnejše nevihte so v sredo zvečer povzročile nekaj težav tudi v Pomurju. Padavinska voda je zalila prostore pred telovadnico osnovne šole v Puconcih in kletne prostore nekaj stanovanjskih hiš v občinah Puconci, Beltinci, Murska sobota in Ljutomer.

Gasilci so izčrpali vodo in odstranili naplavljeni material, poroča uprava za zaščito in reševanje. 

V Murski Soboti je zaradi močnega naliva zalilo podvoz v Cankarjevi ulici. V naraslo vodo je zapeljal voznik osebnega vozila in obstal v vodi. Gasilci so iz poplavljenega podvoza izvlekli eno osebno in eno reševalno vozilo.

Že v sredo popoldne se je močna nevihta premikala z Dolenjske prek Posavja in Štajerske proti Koroški in povzročila kar nekaj težav.
 

Opozorilo: nevarnost plazov


V naslednjih dneh je zaradi lokalno močnih nalivov v preteklih dneh in napovedanih padavin povečana verjetnost pojavljanja zemeljskih plazov v osrednji in vzhodni Sloveniji. Do pojavljanja zemeljskih plazov lahko pride tudi v ostalih predelih Slovenije, so sporočili iz Geološkega zavoda Slovenije.

Ste opazili kaj zanimivega, posneli video ali fotografije? Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., z veseljem bomo objavili. 


Deli s prijetelji