KARIERNI IZZIV

Eden najbogatejših Slovencev zaposlil nekdanjega ministra

Leben upa, da bodo končno pridobili gradbeno dovoljenje za Plečnikov stadion.
Fotografija: Joc Pečečnik. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Joc Pečečnik. FOTO: Leon Vidic, Delo

LJUBLJANA – Nekdanji minister za okolje in prostor Jure Leben je prevzel vodenje projekta Bežigrajski športni park, ki ga na propadajočem Plečnikovem stadionu že nekaj leta namerava zgraditi poslovnež Joc Pečečnik, poroča Delo.

Leben je povedal, da ga je k sodelovanju po njegovem odstopu z ministrske funkcije povabil Pečečnik. Leben upa, da bo postopek izdaje gradbenega dovoljenja po integralnem postopku čim prej končan. »Projekt z dolgo brado, kakršno ima Bežigrajski športni park, je potreboval človeka, ki bi z znanjem in izkušnjami projekt potisnil naprej. Začeti obnovo Plečnikovega stadiona je moj karierni izziv,« je povedal Leben, ki je delo prevzel pred tremi meseci. Kot je pojasnil, bdi nad vsemi postopki, Pečečniku pa bo pomagal tudi pri drugih investicijah.
Jure Leben. FOTO: Leon Vidic, Delo
Jure Leben. FOTO: Leon Vidic, Delo

Ministrstvo, ki ga je do odstopa zaradi afere z maketo drugega tira vodil Leben, je eden od ključnih akterjev v dolgoletni sagi tega projekta. Pečečnik, eden najbogatejših Slovencev, si je več let prizadeval dobiti okoljevarstveno soglasje, konec lanskega leta pa je na ministrstvo oddal vlogo za integralno gradbeno dovoljenje. To dovoljuje lani uveljavljena gradbena zakonodaja in združuje dva postopka, in sicer pridobivanje okoljevarstvenega soglasja in gradbenega dovoljenja.

Investitor Pečečnik na gradbeno dovoljenje po integralnem postopku še vedno čaka, Leben pa se nadeja, da bo kmalu zaključen. Leben je dejal, da se je s primerom Bežigrajski športni park seznanil že kot minister.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije