Veselje za ljubitelje snega, toliko ga lahko zapade

V nedeljo do 18 stopinj Celzija, v sredo sneg.
Fotografija: Druga polovica tedna bo po sredini pošiljki snega za smučarje idealna. FOTO: Marko Feist
Odpri galerijo
Druga polovica tedna bo po sredini pošiljki snega za smučarje idealna. FOTO: Marko Feist

Nedelja bo podobno kot današnji dan precej jasna z nekaj koprenaste oblačnosti, na Primorskem bo tudi nekaj nizke oblačnosti. Jugozahodni veter se bo okrepil. Jutranje temperature bodo od –3 do 4, v prevetrenih legah okoli 7 stopinj Celzija, najvišje dnevne pa od 12 do 18 stopinj Celzija, napoveduje agencija za okolje (Arso).
 
V ponedeljek bo na Primorskem zmerno, v notranjosti Slovenije pa pretežno oblačno. Zapihal bo veter vzhodnih smeri. Proti večeru se bo oblačnost umikala. V torek se bo znova pooblačilo, nekaj jasnine bo sprva še na vzhodu. Predvsem na Primorskem in Notranjskem bo občasno že rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodnik.

Na smučiščih do 20 centimetrov 

V sredo bo naše kraje prešla hladna fronta. Dež se bo razširil nad vso Slovenijo, meja sneženja se bo spuščala. Kako nizko se bo spustila, smo vprašali dežurnega meteorologa pri Arsu. »Negotovost je precejšnja. Zanesljivo bo snežilo v hribih. Če bo tudi po nižinah, se sneg ne bo dolgo obdržal, saj bo že naslednji dan blizu 10 stopinj Celzija, konec tedna bo pihal jugozahodnik. Po nižinah je bolj verjetno, da bo deževalo,« je povedal Blaž Šter. Tudi glede količine zapadlega snega so napovedi še bolj negotove. »Po smučiščih bo do 20 centimetrov snega, više bo tudi vsaj nekaj dni kar hladno. V četrtek in petek se bo zjasnilo, tako da bodo imeli otroci nekaj od počitnic, predvsem torek in sreda pa bosta precej oblačna,« je še dodal.

Potem ko se bo v četrtek in petek nad južno Evropo prehodno okrepilo območje visokega zračnega tlaka, ob koncu tedna ali pa v ponedeljek kaže na prehod nove vremenske motnje. Ob koncu tedna se bo v zahodni polovici Slovenije pooblačilo, pihal bo jugozahodnik. Verjetnost za padavine se bo povečala. Spet bo topleje, še pravijo pri Arsu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije