OHLADILO SE BO

Brane Gregorčič obljublja: Sneg prihaja tudi v nižine

Padavine prihajajo že ta teden.
Fotografija: Toliko snega, kot ga je zapadlo pri naših severnih sosedih, sicer ni pričakovati, bo pa prišel tudi v Slovenijo. FOTO: Youtube
Odpri galerijo
Toliko snega, kot ga je zapadlo pri naših severnih sosedih, sicer ni pričakovati, bo pa prišel tudi v Slovenijo. FOTO: Youtube

LJUBLJANA – Vremenska situacija se bo sredi tega tedna začela spreminjati, smer vetra, ki je nad nami še vedno severozahodna, se bo od srede naprej obrnila na jugozahodno, tako da se že v četrtek lahko pričakuje nekaj rahlih padavin, vendar bo po nižinah samo rahlo deževalo, je napovedal Brane Gregorčič, dežurni meteorolog pri Agenciji RS za okolje (Arso).

Kdaj se bo dovolj ohladilo, da bi se meja sneženja spustila nižje, še ni jasno, se bo pa meja sneženja iz dneva v dan nekoliko spuščala. V četrtek bo med 800 in 1000 metri, za petek kaže podobno, v soboto in nedeljo pa se utegne še spustiti. 
Detajli so z vsakim izračunom nekoliko drugačni, se pa bo še naprej postopno hladilo in obstaja razmeroma velika verjetnost padavin naslednji teden.
 
Vremenska napoved za naslednje dni. FOTO: Arso
Vremenska napoved za naslednje dni. FOTO: Arso

Težišče padavin se bo od četrtka naprej preselilo s severne strani Alp, potem bodo padavine v glavnem na južni strani Alp, v nižinah še brez snega. V gorah nad 1000 metrov se bo snežna odeja obogatila, tam utegne snežiti že v četrtek in petek.
 
Shladilo se bo v višinah. Ostrega mraza po nižinah v oblačnem vremenu tako ali tako ni. V prihodnjem tednu se lahko zgodi, da tudi dnevne temperature ne bodo presegle ničle ali bodo okoli ničle. Po navadi je tako, da bolj ko se ohladi, bolj je zračna masa suha, zato je potem manj padavin. Kaže pa, da bo naslednji teden vsaj nekaj snega vendarle tudi po nižinah. »Se bo začelo dogajati, počasi bo vedno več beline,« meni Gregorčič.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije