ODOJEK NA KONGRESCU

Bodo mesojedci v Ljubljani udarili po »agresivnih veganih«?

V začetku leta so dvignili prah, nato pa ...
Fotografija: Simbolična footgrafija. FOTO: Oste Bakal
Odpri galerijo
Simbolična footgrafija. FOTO: Oste Bakal

LJUBLJANA – V začetku leta smo poročali o skoraj vojnem stanju, ki je nastalo med ljubitelji mesa in tistimi, ki v svojo prehrano nikoli ne uvršajo mesa ali živalskih izdelkov. Na spletu se je pojavila Skupina proti nasilni veganizaciji, v kateri so bili prepričani, da so šli vegani v svojem prepričevanju ljudi, naj ne jedo mesa, predaleč.

Skupina je za 20. maj napovedala Shod proti agresivni veganizaciji, ki naj bi se odvil na Kongresnem trgu v Ljubljani. »Z namenom zaustavitve grafitanja ljubljanskih cest s proveganskimi grafiti in agresivne retorike z namenom širjenja veganstva smo se v Društvu proti nasilni veganizaciji odločili organizirati shod, na katerem bomo opozorili na nestrinjanje z načinom promocije veganstva,« pojasnjujejo in dodajajo, da želijo s tem shodom »izkazati nasprotovanje agresivni retoriki in vandaliziranju javnih površin, nikakor pa ne nasprotovati načinu prehranjevanja ljudi, ki so se samovoljno odločili za vegetarjanstvo ali veganstvo«.

Obljuba ali grožnja?

»Peklo se bo odojka!« S temi besedami je skupina debitirala na facebooku in močno razburila vegane, še posebej so se oglasile Veganske feministke, ki so komentirale, da »v primeru, da bo moškim uspelo izpeljati ta dogodek, bo 20. 5. za Slovenijo res črn dan«.

Tedaj smo za dodatne komentarje prosili obe skupini in jih tudi dobili (objavljeni so v članku Na Kongresnem trgu odojek, veganske feministke pa v zrak), kasneje pa se nam iz obeh skupin niso več oglašali.

Ker se 20. maj nezadržno približuje, smo hoteli pri Skupini proti nasilni veganizaciji preveriti, ali še vedno nameravajo organizirati shod in ali so pridobili potrebna dovoljenja. Odziva ni in tudi sodeč po (ne)objavah na strani skupine na facebooku (zadnja objava je iz začetka janurja, nato so sledili večinoma komentarji, kjer ni manjkalo zapisov veganov), je ta praktično zamrla. Kot kaže, bo tako ostalo samo pri obljubi (oziroma grožnji) z odojkom na Kongresnem trgu.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije