PISMO CERARJU

»Atentatorji« dajejo nauk prihodnji vladi: Ne cmerajte

Žerjavisti Luke Koper so na odhajajočega premierja Mira Cerarja naslovili javno pismo.
Fotografija: Miro Cerar in sloviti napis »Slovenec sem. Ne jamram«. FOTO: Mavric Pivk
Odpri galerijo
Miro Cerar in sloviti napis »Slovenec sem. Ne jamram«. FOTO: Mavric Pivk

KOPER – Pismo objavljamo v celoti in v izvirniku

»Dragi Miro,

če bi nas poslušal, bi že zdavnaj dal čelado na glavo, si obul škornje, nataknil rokavice, zasadil prvo lopato nekje pri Kopru ali na Črnem Kalu in se ponosno sončil na vseh naslovnicah. Če bi nas poslušal, bi po trasi drugega tira, mogoče tudi dveh drugih tirov, že orali bagerji. Če bi nas poslušal, Luka Koper ne bi grozilo, da ji bodo veliko posla speljali Italijani, ker Avstrija pospešeno gradi 9 milijard težak projekt železniške povezave do italijanskih severnojadranskih pristanišč, tudi do nam sosednjega in s tem konkurenčnega Trsta. Prehiteli nas bodo zaradi tvojega mencanja, zaradi prvega in zdaj še drugega referenduma ter zaradi tvojega odstopa. Kaj to pomeni za Slovenijo, se ve, adijo visoki dobički, adijo milijoni za državni proračun, od katerih dobivaš plačo tudi ti in tvoji sodelavci, ki so pomagali skuhati to čorbo.

Če bi nas poslušal, ne bi umotvoril zakona, kot ga ni nihče za nobeno tako državno naložbo. Če bi nas poslušal, ne bi vabil Madžarov, si ne bi premišljeval med javno-zasebnim in javno-javnim partnerstvom (kakšna nebuloza je šele to!), ne bi motovilil s skorupcalom, ki sliši na ime 2TDK in ne bi tja pošiljal Dragonje, ki se je "proslavil" z zavajanjem javnosti o finančnem poslovanju Luke Koper, podjetja v večinski lasti državljanov. Če bi nas poslušal, bi po koprskem Jazbecu v kletko zaprl tudi ne-ministra Gašperšiča, v svojih vrstah pa bi obdržal tudi katerega od obalnih poslancev, ki so te zapustili zaradi blokade poleti 2016 in igric okrog drugega tira. Ne bi se zgodila sramota o excelovi “napaki” pri ceni za maketo drugega tira, referendum ne bi padel, ker ga niti ne bi bilo. Tako pa si zakuhal stroške še za enega!

Če bi nas poslušal in odgovoril na sedem vprašanj, ki ti jih je javno zastavil luški Svet delavcev ob blokadi pristanišča, bi uvidel prežeče pasti in se izognil vsem kolobocijam v nadaljevanju. Ampak raje si ostal obkrožen z neiskrenimi, zlonamernimi in nesposobnimi ljudmi, namesto da bi poslušal delavce in ljudstvo. In raje si se strinjal s predsednikom parlamenta in tvojim kolegom Brglezom, ki nas je zmerjal z atentatorji, in raje si grozil, da ne boš dovolil, da delavci vodijo podjetja. Bili smo tvoji nesojeni najboljši in edini iskreni svetovalci, z lahkoto bi nas vzel v službo in bi ti zdaj predvolilne ankete gladko kazale na drugi mandat, bil bi prvi po Drnovšku, ki bi mu to uspelo. Ne bi ti bilo potrebno sklepati nekih čudnih zavezništev in kompromisov, iz katerih pa bo težko kaj, ker greš najverjetneje v zgodovino. Kar je edino prav, če ne zmoreš toliko poguma, da bi kljub padcu referenduma vztrajal kot pokončen mož in s tem dokazal, da stojiš za svojimi dejanji, tako pa si namesto iskanja rešitev, pred kamerami zajamral tudi ti. Sicer pa, če ne znaš niti makete (a je komu sploh jasno čemu je služila) narediti kot je treba, ni šans, da bi spravil skupaj drugi tir.

Aja, itak smo ti rekli, da ne tikaj naše Luke!

Tvoji atentatorji Sindikat žerjavistov pomorskih dejavnosti Luke Koper

P. S.
Nauk za prihodnjo vlado:
1. Poslušajte delavce! 
2. Delajte, iščite rešitve, ne cmerajte! 
3. Predvsem pa zabrišite zakon o izgradnji in financiranju drugega tira v smeti in se lotite gradnje!
«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije