SLANE NOVICE

Čistili so zemljišče in začutili dobre energije

Objavljeno 12. avgust 2016 15.01 | Posodobljeno 12. avgust 2016 15.03 | Piše: Primož Hieng

Delavci, ki so sanirali zemljišče ob tovarni v Vrbju pri Žalcu, so se nenavadno dobro počutili. Radiestezisti so našli okrog 80 energijskih točk, danes je tam Biopark Nivo.

Biopark z lepim bajerjem. Foto: Primož Hieng.

Leta 2003 so v podjetju Nivo začeli sanacijo dela degradiranega zemljišča ob tovarni v Vrbju pri Žalcu, da bi vzpostavili naravno ravnovesje okolice. Sprva je bilo presenetljivo, da so delavci začeli opozarjati na blagodejne učinke omenjenega okolja na počutje. Prvi obisk radiestezista in prve meritve so potrdili prisotnost energijskega sevanja.

Ideja o bioparku na omenjenem območju je bila pričakovana in pozdravljena. V naslednjih mesecih so pripeljali več radiestezistov, ki so še dodatno pregledali in izmerili območje bioparka. Vsi so potrdili nenavadno veliko energijskih točk in izjemno močno sevanje vsaj pri 79 točkah. V dveh letih so v biopark povabili več kot 20 priznanih bioenergetikov in jasnovidcev, ki so ugotavljali lastnosti in učinke posameznih točk.

Rožica za vsako čakro

Delovanje točk so razdelili po čakrah človekovega organizma. Vsako so označili z rožico določene barve in zraven zapisali področje delovanja ter dodali še podroben opis. Prav tako so na energijske točke, ki ustrezajo lastnostim določene čakre, narisali rožice enake barve. Točke, za katere jim ni uspelo določiti enakosti z določeno čakro, so označili z zvezdico, kar pomeni ugoden vpliv na človekovo počutje.

V parku sta še dve črni točki, ki nas očistita negativne in pozitivne energije. Najmočnejši točki sta zlati rožici – ti nas potem ko smo svoje telo očistili, napolnita s pozitivno energijo in dobrim počutjem.

Obiskovalcem brez izrazitih težav priporočajo najprej čiščenje na črni točki in potem polnjenje s pozitivno energijo na zlati. Blagodejno na vaše počutje lahko učinkujeta že sprehod po energijski poti in posedanje po skalah na platoju.

Energijska pot je speljana tako, da lahko obidemo posamezno točko ali gremo iz enega predela parka v drugega ali na plato po bližnjicah. Obhodi in bližnjice so pomembni zato, ker na točke namestijo skale, da se lahko obiskovalci usedejo na točko, se umirijo, sprostijo in v miru sprejemajo energijo.

Na podestu so namestili dve večji rečni skali, okoli njiju pa manjše, tako da se lahko posamezne skupine posedejo in pogovarjajo. Vse kamnine na platoju so prav tako obrnjene s pozitivno stranjo navzgor in z negativno k tlom.

Blagodejna tudi voda

V Bioparku Nivo je na voljo voda vitka, ki je odlična za pitje in ugodno vpliva na počutje ljudi. Črpajo jo iz vrtine Zverovje in jo polnijo v plastenke z zaščitno kodo, ki varuje pred škodljivimi vplivi laserskega odčitavanja; poudarjajo, da vsebuje znak magic life.

V bližini bioparka, tik ob Savinji, je zanimivo zavarovano območje, katerega osrednji del je ribnik Vrbje. Meri dobrih 13 hektarov in je v tem delu doline največja stoječa voda. V ribniku poteka vzreja toplovodnih vrst rib, krapovcev, ima pa tudi bogato floro in favno. Med slednjo najbolj izstopajo ptice, saj so jih tod opazili več kot 170.

Okoli ribnika Vrbje je speljana zanimiva, tri kilometre dolga ekološka učna pot, ki je prehodna v vseh letnih časih. Ob ribniku je delno ali v celoti speljanih še nekaj drugih tematskih poti: hmeljska pot, pot ob Savinji in srčna pot. Občudujete lahko galerijo na prostem – skulpture iz lesa, ki jih je ustvaril Vinko Kovačec, ali z razgledne ploščadi opazujete ribnik in bogastvo rib.
 

Deli s prijatelji