PROGRAMSKI SVET RTV

Ciril Baškovič favorit levice, a zadnjo bo rekel Šetinc

Objavljeno 14. januar 2014 19.05 | Posodobljeno 14. januar 2014 19.06 | Piše: P. J.

Dozdajšnji predsednik programskega sveta RTV Miran Lesjak na glasovanju v DZ ni dobil niti enega glasu.

RTV Slovenija je vodil do leta 1959

LJUBLJANA – Ciril Baškovič naj bi bil glavni favorit za predsednika programskega sveta RTV. Baškovič je sicer uradnik na ministrstvu za kulturo, predlagan pa je bil na listi SD. Desnica naj bi za predsednika programskega sveta skušala postaviti Miho Kluna, dozdajšnjega predsednika nadzornega odbora RTV, ali pa Mitjo Štularja, sicer enega od vodilnih mož na Telekomu. A kot poroča pozareport.si, je kakršen koli poskus desnice obsojen na propad, saj levica trdno drži večino v svojih rokah.

Miran Lesjak, ki je do zdaj vodil programski svet, na glasovanju v državnem zboru (DZ) ni prejel niti enega samega glasu poslancev. Lesjaka je pred leti na svoji listi predlagala stranka Zares, med člane pa je tokrat želel priti kot kandidat civilne družbe, vendar mu ni uspelo.

Zadnjo sejo bo Lesjak vodil v ponedeljek, o Baškoviču in drugih kandidatih za predsednika programskega sveta RTV pa bodo razpravljali tudi na vrhu koalicije, vendar – kot pravi Požareport – naj bi ključne kadrovske poteze še vedno vlekel Lenart Šetinc.

Deli s prijatelji