PRIPRAVITE SE

Čez vikend z dežnikom, spustila se bo tudi meja sneženja

Objavljeno 07. april 2016 22.42 | Posodobljeno 07. april 2016 22.41 | Piše: T. Pa.

Toplejši dnevi nas čakajo šele v začetku naslednjega tedna.

LJUBLJANA – Če ste v tem tednu dobili občutek, da je pomlad v polnem razcvetu in ji bo kaj kmalu sledilo tudi poletje, ste se malo prenaglili. Po lepem vremenu, ki smo ga bili deležni v preteklih dneh, nam vikend prinaša nižje temperature in tudi nekaj dežja.

Pri Agenciji Republike Slovenije za okolje (Arso) so nam povedali, da bo že petkovo jutro oblačno in deževno, padavine bodo dopoldne zajele vso državo. Tudi v soboto bo pretežno oblačno, a padavine bodo že oslabele. Temperature se bodo gibale okoli 15 stopinj, podobno bo tudi v soboto.

Lepše vreme obeta nedelja, ko naj bi bilo suho, počasi pa naj bi se začelo tudi jasniti. Predvsem na Primorskem lahko že v popoldanskih urah pričakujejo tudi kakšen sončni žarek, vremenu primerne pa bodo tudi nekoliko višje temperature. Nikar pa ne pričakujte, da boste ta vikend imeli podobno vreme kot v preteklih dneh, ko je bilo ponekod tudi do 28 stopinj.

Pri tem pa niso vse novice slabe: alergiki, ki so v zadnjih dneh trpeli zaradi cvetnega prahu, si bodo lahko oddahnili, saj bo dež iz ozračja spral cvetni in puščavski prah.

image

Se boste ta vikend sankali?

Zaradi ohladitev se bo tudi meja sneženja spustila, a po nižinah ne bomo videli nobene snežinke. Te bodo ostale na višini 1700–1800 metrov na severozahodu.

Naslednji teden spet bolj pomladanski

Začetek naslednjega tedna pa prinaša spet bolj pomladansko vreme: že v ponedeljek in torek bo bolj sončno, temperature pa se bodo lahko dvignile tudi do dvajset stopinj.

Deli s prijatelji