VREME

Čez vikend se bo spet ohladilo

Objavljeno 01. marec 2012 20.18 | Posodobljeno 01. marec 2012 20.18 | Piše: P. J.

Danes in jutri bo še sončno, prihodnji teden pa bo hladneje, obetajo se tudi padavine.

LJUBLJANA – Ljubitelji sončnih žarkov imajo še danes in jutri priložnost, da se jih naužijejo, saj se nam konec tedna že obeta poslabšanje. Najvišje dnevne temperature bodo v petek dosegle 20 stopinj. Dežurni meteorolog pa je v začetku naslednjega tedna napovedal burjo in padavine.

V soboto se bo shladilo

V soboto se bo pooblačilo, dnevne temperature bodo okoli 15 stopinj, v nedeljo pa bo oblačnost zajela vso Slovenijo. Zadnji dan tedna se bo še bolj ohladilo, najvišje dnevne temperature pa bodo do 10 stopinj, nam je v telefonskem pogovoru zaupal dežurni meteorolog Andrej Pečenko. V ponedeljek in torek bo na Primorskem in Vipavskem pihala burja, vendar takšnih ekstremov, kot smo jim bili priča pred kratkim, ne bo.

Sneg in burja

V ponedeljek in torek bo še hladneje. Slovenijo naj bi zajele padavine, lahko bi celo zapadel rahel sneg. Dnevne temperature se bodo gibale med 5 in 10 stopinj. Od sredine tedna naprej se bodo vremenske razmere počasi izboljševale. Vseeno pa bodo jutra mrzla, pod lediščem, dodaja Pečenko. 

Sicer pa vremenske razmere za letni čas niso nič nenavadne. Pečenko pravi, da je včasih prihajalo še do večjih ekstremov in da se je sušna doba v tem letu podaljšala.

 

Deli s prijatelji