BRALEC POROČEVALEC

Čez noč jim bodo vzeli brezplačna parkirna mesta

Objavljeno 11. november 2012 16.30 | Posodobljeno 11. november 2012 16.30 | Piše: A. L.

Podjetje Tristan devetnajst želi za posamezno parkirno mesto iztržiti 40 evrov.

Simbolična fotografija

LJUBLJANA – Župan Zoran Janković je večino ulic opremil s parkirnimi avtomati, vse bolj pa so dejavni tudi zasebniki. Iz podjetja Tristan devetnajst, d. o. o., so lastnikom vozil, parkiranih na Gotski ulici v ljubljanskih Dravljah, za brisalce zataknili obvestilo, da bodo od 12. novembra letos parkirna mesta, kjer so do zdaj lahko pustili vozila zastonj, postala plačljiva. Za mesečni najem bodo odšteli 40 evrov, poleg tega bodo morali plačati še 120 evrov akontacije za zapornico.

V bloku brez parkirnega mesta

Ena od lastnic vozil, ki svoje vozilo pušča na omenjenem parkirišču, se jezi zaradi odločitve podjetja: »Potem ko so pri blokih na ulici Ob žici na parkirišču zgradili Spar, na ostala parkirna mesta pa namestili zapornice, da smo stanovalci prisiljeni svoja parkirna mesta najemati ali pa parkirati na parkirišču na Gotski ulici, bodo zdaj enako storili tudi tam. Stanovalci Šiške smo brez parkirnih mest, ki naj bi blokom pripadala.«

Na Mestno občino Ljubljana smo naslovili vprašanja, kje naj stanovalci parkirajo in ali je zemljišče na Gotski ulici, kjer so postavljajo zapornice, zasebno.

Deli s prijatelji